Afbeelding

Handen uit de mouwen voor NLdoet

Algemeen

Nieuwsgierige buurtbewoners namen vanochtend een kijkje in de generatietuin in Liempde achter de Cello-woningen aan Den Dries. Veertien vrijwilligers, waaronder bewoners van de aangrenzende seniorenwoningen aan het Smidsepad en de Keefheuvel en bewoners van het Cello-complex zelf, hadden zich aangemeld om vandaag in het kader van de actie NLdoet van het Oranje Fonds mee te helpen met allerhande klussen. Ook burgemeester Mark Buijs, wethouder Peter van de Wiel en raadsleden Vera Brouns en Kübra Atalay hielpen een handje mee. 

Het kippenhok werd geplaatst, de tuin flink omgespit en ontdaan van hardnekkig onkruid. De generatietuin is een initiatief van stichting Licht op Groen voor Kwetsbaarheid. De openbare tuin is bedoeld voor mensen van alle leeftijden, maar kan met name in het leven van ouderen met dementie een belangrijke rol spelen. ,,Mensen met dementie zoeken vastigheid, herkenbaarheid. Die vinden ze in een tuin waar voor hen bekende planten staan, waar ze bijvoorbeeld fruit kunnen plukken dat ze van vroeger kennen", vertelde kartrekker Diny Stolvoort al eerder in Brabants Centrum.

Annie van Beers was één van de vele helpende handen vandaag. ,,Mijn woning grenst aan de tuin. Toen ik hier anderhalf jaar geleden kwam wonen was dit veldje echt een puinhoop. Ik help daarom graag mee om hier een mooie openbare tuin van te maken." 

NLdoet is een landelijke actie van het Oranje Fonds waarin vrijwilligerswerk in de spotlights wordt gezet. Door het hele land steken vrijwilligers dit weekeinde de handen uit de mouwen. Ook in Boxtel en omstreken. De Geitenwei in Selissenwal wordt vandaag opgeknapt, er wordt gewerkt aan het Muziekhuis van Boxtel's harmonie aan de Passage Riche, het oertijdwoud van museum De Groene Poort kreeg gisteren een groot onderhoud en in buurtkamer Forofiet aan het Ronduutje wordt vandaag een rolstoelvrije ingang gerealiseerd. Ook het gildeterrein van Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde krijgt vandaag een opknapbeurt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 55 minuten geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 1 uur geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 3 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 4 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 7 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 8 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 22 uur geleden