Afbeelding

Haaren weert zwaar verkeer op brug Essche Stroom

Algemeen

Het gemeentebestuur van Haaren neemt aanvullende maatregelen om zwaar verkeer te weren op de brug over de Essche Stroom in Esch. De betonnen brug aan de Groenendaal is al sinds 2009 niet meer toegankelijk voor voertuigen die meer dan 10.000 kilo wegen, maar volgens de gemeente negeren veel weggebruikers waarschuwingsborden.

Sinds 2009 geldt op de brug over de Essche Stroom een zogeheten lastbeperking van maximaal tien ton. ,,Deze lastbeperking is destijds niet zonder reden opgelegd", laat de gemeente Haaren weten. ,,Door de leeftijd van de brug, die in de jaren zestig van de vorige eeuw werd gebouwd, en de mindere kwaliteit van het toen gebruikte materiaal heeft de brug veel te lijden." Volgens Haaren zorgt de combinatie van de toegenomen verkeersintensiteit en de steeds zwaarder wordende voertuigcombinaties ervoor dat de constructie aanzienlijk verslechterd.

Recent onderzoek laat volgens het gemeentebestuur 'een dusdanige achteruitgang' aan de onderkant van de brug zien dat aanvullende maatregelen nodig zijn voor de garantie van de verkeersveiligheid én het in stand houden van deze brug. ,,Doordat de huidige lastbeperking van tien ton niet door alle verkeersdeelnemers wordt nageleefd én de gemeente deze brug graag voor gebruik in stand wil houden, is besloten om op de brug een fysieke versmalling aan te brengen."

Binnenkort worden aan beide zijden van de brug een aantal betonblokken geplaatst. Op deze manier is het niet meer mogelijk dat zware voertuigcombinaties over de brug rijden.

Het gemeentebestuur van Haaren denkt na over de toekomst van de brug. Drie opties zijn momenteel in beeld. De brug zou volledig vernieuwd kunnen worden, maar ook grootschalig onderhoud is mogelijk. Daarnaast wordt bekeken of een 'tussenvariant' bedacht kan worden. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 52 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 1 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 1 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 4 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 5 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 19 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 21 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 23 uur geleden