Afbeelding

Grote jaarmarkt in Gemonde

Algemeen

Wie genoeg tot rust is gekomen tijdens Pinksteren en lekker even de benen wil strekken kan op Tweede Pinksterdag, maandag 16 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur, terecht op de 32e braderie- en vlooienmarkt in het centrum van Gemonde. Met allerlei waar, kindervertier, muziek en een hapje en een drankje heeft het jaarlijks terugkerende evenement voor elk wat wils.

Om kraamhouders te motiveren een stand te bemannen op de jaarmarkt in het Gemondse hoeft nauwelijks reclame gemaakt te worden, aldus Bas Kooreman namens de plaatselijke voetbalvereniging Irene, die het evenement organiseert. ,,Veel standhouders komen jaarlijks terug omdat de Gemondse jaarmarkt een gezellig en druk gebeuren is en met 124 deelnemende standhouders zitten we ook dit jaar weer helemaal vol", vertelt hij tevreden.

De genoemde kramen variëren, zoals eigenlijk gebruikelijk, van aanbod. Van nieuwe verzorgingsproducten, gebruiksvoorwerpen, tassen, schoenen, kleding, cadeau-artikelen, sieraden en gereedschappen tot goede gebruikte voorwerpen van particulieren die dit doorgaans voor een habbekrats van de hand doen.

De 'markt' strekt zich als een lint uit door een gedeelte van de Dorpstraat, Kruisstraat, Gasthuisstraat en Akkerstraat. Ter vermaak van alle kinderen wordt er door de voetbalvereniging een aantal kinderactiviteiten georganiseerd en heeft de jeugd ook de mogelijkheid om zich op de markt te laten schminken.

De entree bedraagt 1,50 euro voor iedereen van 12 jaar en ouder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 1 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 2 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 16 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 18 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 20 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 21 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 22 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur gisteren