Het  BNN-radioprogramma De Nieuws BV op NPO Radio 1 besteedde woensdag 11 maart aandacht aan het Boxtelse schaliegasdossier. Een verslaggever toog daarvoor naar het datacenter van Rabobank Nederland dat in beeld is voor proefboringen naar schaliegas.  Op de foto van links naar rechts Mirjam Bemelmans van Schaliegasvrij Boxtel, wethouder Peter van de Wiel en Willem-Jan Atsma van Milieudefensie. (Foto: Peter de Koning).
Het BNN-radioprogramma De Nieuws BV op NPO Radio 1 besteedde woensdag 11 maart aandacht aan het Boxtelse schaliegasdossier. Een verslaggever toog daarvoor naar het datacenter van Rabobank Nederland dat in beeld is voor proefboringen naar schaliegas. Op de foto van links naar rechts Mirjam Bemelmans van Schaliegasvrij Boxtel, wethouder Peter van de Wiel en Willem-Jan Atsma van Milieudefensie. (Foto: Peter de Koning).

GroenLinks op boorlocatie

Algemeen

De top drie van de kandidatenlijst van GroenLinks Brabant voor de Provinciale Statenverkiezingen bracht zondagmiddag als onderdeel van de campagne een werkbezoek aan Boxtel. Lijsttrekker Patricia Brunklaus, Hagar Roijackers (2) en Arno Uijlenhoet (3) zetten per fiets vanaf het NS-station koers naar de locatie op bedrijventerrein Vorst, nabij het datacenter van Rabobank Nederland, waar oorspronkelijke de (proef)boring naar schaliegas was voorzien. 

Het drietal werd begeleid door Mirjam Bemelmans van de organisatie Schaliegasvrij Boxtel. Doel van het bezoek was voor Brunklaus, Roijackers en Uijlenhoet samen met de Boxtelse gemeenschap een 'duidelijk nee' te laten horen tegen schaliegas en volmondig ja te zeggen tegen duurzame energie. 

De tocht naar het bedrijventerrein nabij Lennisheuvel werd niet voor niets met de fiets gemaakt. GroenLinks is door de fietsersbond uitgeroepen tot de beste fietspartij van Nederland. Om die status kracht bij te zetten, stapte de top van de kandidatenlijst zondag op de tweewieler voor de zogeheten 'Groene Toekomst Tour'. Zondagmiddag fietste het drietal van GroenLinks Brabant van Boxtel via Vught naar 's-Hertogenbosch.

Maandag 16 maart worden onder meer Helmond, Beek en Donk en Eindhoven en Son en Breugel aangedaan, terwijl dinsdag 17 maart werkbezoeken per fiets aan Breda, Prinsenbeek en het gebied ten westen van Breda op het programma staan. Onderweg worden fietsborden opgehangen om aandacht te vragen voor het belang van goede fietspaden. Tegelijkertijd worden locaties en initiatieven bezocht die staan voor een duurzame toekomst van Brabant.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 11 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 12 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 14 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 17 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 19 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 20 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 21 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00