RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
03:36:37    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Sat 07 Oct 2017 08:09

Groene Innovatieroute in Boxtel

Lettergrootte: A- A+

Groene Innovatieroute in Boxtel

De appelproeverij van Lokale Agenda 21, die zondag plaatsvond in Indenhof, vormde de aftrap van de Duurzame Week Boxtel. Het meest omvangrijke evenement van deze week vol activiteiten op het gebied van duurzaamheid, vindt zaterdag 7 oktober plaats: de Groene Innovatieroute. Geïnteresseerden kunnen op bezoek gaan bij grote en kleine ondernemers op bedrijventerrein Ladonk.

Na de officiële opening om 12.00 uur door wethouder Eric van den Broek op het terrein van Autototaal Van de Sande aan de Ladonkseweg kunnen mensen een kijkje nemen bij achttien ondernemingen. Deze zijn onderverdeeld in vier thema's: energie voor je huis, mobiliteit, recycling en consumentenproducten.

Mensen die de energieroute volgen, komen terecht bij kringloopwinkel Het Goed (Industrieweg 6), waar energieadviseurs uitleg verzorgen over het energieneutraal maken van woningen. Dijkhuizen Elektrotechniek (Mijlstraat 28d) toont onder meer ledverlichting, terwijl medewerkers van Freenergics (Industrieweg 7) meer informatie geven over zonnepanelen.

Op het terrein van Autototaal Van de Sande (Ladonkseweg 22) wordt onder meer uitleg gegeven over duurzaam werken met energie, afval en tweedehands auto-onderdelen. Transitie Boxtel vertelt meer over het begrip 'autodelen', terwijl bezoekers de mogelijkheid hebben om op het terrein elektrische fietsen te testen van Bike Totaal Jack Leijten.

Bezoekers die meer willen weten over recycling, zijn welkom bij Dimaen (Hemelrijk 8), de gemeentewerf (Kruisbroeksestraat 22), Holland Recycling (Schouwrooij 8), Wagenaars Grond- en Bouwstoffen (Schouwrooij 8) en de WSD-groep (Schouwrooij 20). Aan de Havervelden 4 zijn verschillende bedrijfjes gevestigd die ook de deuren openen tijdens de innovatieroute op Ladonk: Li design (struisvogelproducten), SaraMare en Sjamanitas (tassen van wol en leer). Bezoekers zijn tenslotte ook welkom bij mbo-school Helicon aan de Schouwrooij 2 en bij Nic & Mic Ocean Sole aan Hemelrijk 2, die kunst maken van oude slippers. Mensen kunnen tot 16.00 uur een kijkje achter de schermen krijgen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

>>

Fri 22 Feb 2019 16:46

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Peuters pikken ongemerkt veel op over regels en gedrag in het verkeer, stellen deskundigen. Daarom hebben twee kinderdagverblijven in... >>

Fri 22 Feb 2019 12:30

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Speelgoedketen Intertoys is failliet. Op dit moment zijn de winkels nog open, ook die aan de Croonpassage in Boxtel. Navraag bij dit filiaal... >>

Thu 21 Feb 2019 14:47

Gaslek op Fellenoord

Gaslek op Fellenoord

Op de Fellenoord in Boxtel is een gasleiding beschadigd. Dat gebeurde tijdens de sloop van de voormalige sportschool 040Fit!. 

>>

Thu 21 Feb 2019 10:03

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Freelance journalist Gerbert van der Aa is Marokko uitgezet omdat hij werkte aan een reeks artikelen over illegale migratie en de protesten... >>

Mon 18 Feb 2019 14:19

Advertenties

Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank