In het buitengebied van de gemeente Boxtel wordt sinds de carnaval volop gewerkt aan de aanleg van een glasvezelnetwerk. Mensen die zich nog niet hebben aangemeld, kunnen dat alsnog doen bij de organisatie Mabib. (Foto: Mabib).
In het buitengebied van de gemeente Boxtel wordt sinds de carnaval volop gewerkt aan de aanleg van een glasvezelnetwerk. Mensen die zich nog niet hebben aangemeld, kunnen dat alsnog doen bij de organisatie Mabib. (Foto: Mabib).

Glasvezel: nog enkele aansluitingen...

Algemeen

Na de carnaval is Mabib gestart met de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van de gemeente Boxtel. Inmiddels heeft 64 procent van de huishoudens die in aanmerking komen zich ingeschreven. Dat houdt in dat er nog 36 aanmeldingen nodig zijn om de gewenste zeventig procent te behalen, waarna alle inschrijvers 250 euro terugkrijgen.

Inwoners van de Spurkstraat en Velderseweg die zich hebben aangemeld voor glasvezel, hebben geluk: op deze plekken start Mabib komende week met de eerste huisaansluitingen. ,,Helaas hebben we te maken gehad met vertraging", aldus woordvoerder Martijn Betlem van Mabib. ,,Maar nu kunnen we aan de slag en we hopen dat de ervaringen van de eerste gebruikers positief zijn, zodat we verder kunnen." Hij hoopt dat alle aangemelde huishoudens voor de zomervakantie gebruik kunnen maken van sneller internet.

Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld, krijgen nog tot en met eind juni de tijd. Betlem: ,,Na die periode blijft het nog steeds mogelijk, maar worden de aansluitingskosten fors duurder. We hopen de laatste twijfelaars de komende weken nog over de streep te trekken, zodat we boven de zeventig procent uitkomen."

Op de website www.mabib.nl/boxtel staat een gedetailleerde planning van de werkzaamheden per straat. Via deze website kunnen huishoudens zich nog aanmelden voor glasvezel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 11 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 15 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 17 uur geleden
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar 17 uur geleden
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 18 uur geleden
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 18 uur geleden
Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 16 apr, 17:15
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 16 apr, 14:59