Afbeelding

Gezellige drukte op Boeremèrt

Algemeen

Het organiserend comité van de Boeremèrt Liempde is tevreden. ,,Het weer is prima. En qua aantal bezoekers is het niet super druk, maar wel heel gezellig", zegt secretaris Toon Voets. Tweede Paasdag togen duizenden bezoekers naar Liempde voor een jaarmarkt zoals zoals die in de eerste helft van de twintigste eeuw werd gehouden. Nostalgie ten top...

De formule om alleen zo origineel mogelijke kramen en artikelen toe te laten, blijft succesvol. Plastic? Nee, dat tref niet aan bij de handelaren op de 44e Boeremèrt. De meest originele Liempdse kraam was in de ogen van de jury die van Wim Jennissen, met speltbrood en andere streekproducten. De familie Evers uit Zelhem kreeg een oorkonde van het Boeremèrt-comité vanwege de meest bijzondere inbreng van buiten het dorp; achter het oude raadhuis gaf zij demonstraties vlasbewerking en midwinterhoorn blazen. De aanmoedigingsprijs kreeg een jonge mandenvlechter. 

Door onlangs afgeronde de herinrichting van het centrum, konden de marktkramen rond het Concordiapark wat ruimer opgesteld worden. ,,Nu er geen stoepranden meer zijn, is het een stuk makkelijker om alles op te stellen", aldus woordvoerder Voets. Van heinde en verre kwam het publiek op de Boeremèrt af. Er waren zelfs bezoekers van de andere kant van de oceaan. Hoe zij in Liempde verzeild raakten, is komende week niet alleen te lezen in de papieren donderdaguitgave van Brabants Centrum. Ook in de digitale dinsdageditie wordt erover geschreven. Daarin ook veel foto's en diverse filmpjes.

Nog all-inclusive lidmaatschap dat toegang biedt tot die digitale editie? Waardeer het abonnement dan nu gratis op: klik hier

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 53 minuten geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 19 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 20 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur gisteren
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29