RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:11:32    maandag, 24 september 2018
brabants centrum logo


agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
úúf

agendaAgenda

volledige agenda >>
Wed 30 Nov 2016 15:05

Gescheiden afvalinzameling op Hoogheem

Lettergrootte: A- A+

Gescheiden afvalinzameling op Hoogheem

Op de foto: Bestuurdersleden, bewoners en vertegenwoordigers van gemeente en Sint-Joseph gaven woensdagmiddag het startsein voor de gescheiden afvalinzameling in hoogbouwwijk Hoogheem. (Foto: Marc Cleutjens).

De bewoners van de Boxtelse hoogbouwwijk Hoogheem gaan meedoen aan een proef voor afvalscheiding. Woensdag werd het officiële startsein gegeven voor de proef. Dat gebeurde bij de containerruimte van flat 3.

De bewoners van de zeven Hoogheemflats maken sinds de oplevering van de flats begin jaren zeventig van de vorige eeuw gebruik van stortkokers. Daarnaast hebben ze allemaal een sleutel die toegang geeft tot een containerruimte waar afval gedeponeerd kan worden.

Volgens de gemeente Boxtel is vooruitlopend op de proef in elke containerruimte al een papierbak geplaatst. Op 1 december komen daar twee containers bij, voor elektronica en metalen. Verder worden ook afvalbakken geplaatst voor zowel plastic als metalen verpakkingen en drinkpakken. Textiel kunnen de flatbewoners kwijt in twee textielcontainers in de buurt van hun woning.

Het gemeentebestuur hecht veel belang aan afvalscheiding. Niet alleen is dit goed voor het milieu, ook wordt geld bespaard. ,,Met het scheiden van afval steunen bewoners de Huurders Vereniging Hoogheem", zo stelde het college van B. en W. deze week. ,,De vereniging gebruikt de opbrengst voor activiteiten en voor de Huiskamer van Hoogheem."

Wethouder Herman van Wanrooij kondigde de proef voor afvalscheiding op Hoogheem eerder aan bij de presentatie van de begroting voor 2017. De gemeenteraad had aangedrongen dat ook bewoners van hoogbouw mee zouden kunnen doen aan een regeling waarmee ze kunnen besparen op de afvalkosten. Wie niet in een flat of appartement woont, heeft invloed op de kosten door de grijze kliko minder vaak aan de straat te zetten.

Voorzitter Guus Eltink van de Huurders Vereniging Hoogheem gaf eerder in Brabants Centrum aan dat de bewoners van de zeven flats er klaar voor zijn om hun afval te gaan scheiden.

Lees alle achtergronden over de proef in Brabants Centrum van 1 december.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Rode Draad vandaag nog te bewonderen op 25 locaties

Rode Draad vandaag nog te bewonderen op 25 locaties

Schilderijen en beelden zijn tijdens een atelierroute vaak te zien zijn. Ook tijdens de... >>

Sun 23 Sep 2018 10:32

Kromploegers dit jaar ook bij QQLQ

Kromploegers dit jaar ook bij QQLQ

Het jaarlijkse feestweekend van hofkapel De Kromploegers met de culinaire afsluiting... >>

Fri 21 Sep 2018 15:47

Boxtel vindt geld voor nieuw beleid

Boxtel vindt geld voor nieuw beleid

Een sluitende dekking én financiële ruimte voor nieuwe initiatieven én investeringen. Dat is de kern van de begroting 2019... >>

Fri 21 Sep 2018 10:33

Dommelconcert in Podium Boxtel

Dommelconcert in Podium Boxtel

'Klassiek op de Dommel', het pontonconcert met populair-klassieke muziek bij de Zwaanse Brug in Boxtel, wordt verplaatst naar... >>

Fri 21 Sep 2018 09:14

Organisatie stelt KenEschQuiz uit

Organisatie stelt KenEschQuiz uit

De dorpsquiz in Esch, die gepland stond voor aanstaande zaterdag, gaat niet door. De organisatie van de KenEsch Quiz, blaaskapel De Knoestjes,... >>

Thu 20 Sep 2018 16:21

Advertenties

Huidtherapie TopSlank Beleef Boxtel Kindertuin Toverboom Tiga Geerts advies Gemeente Boxtel SNS Bank Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht 040Fit Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Rijschool Dolman Koppelmans Zwanenberg adviesgroep