Afbeelding

Gemondenaren ontmoeten elkaar weer bij Dorpstafel

Algemeen

De zomer is voorbij en dat betekent dat in Gemonde de Dorpstafel weer van start gaat. Woensdag 7 september kunnen Gemondenaren tussen 10.00 en 12.00 uur weer aanschuiven in dorpshuis De Kei aan de Lambertusweg.

Voor degene die Dorpstafel Gemonde nog niet kent: het is een echte tafel, waar gezellig een kop koffie gedronken wordt en bezoekers ondertussen praten met en luisteren naar dorpsgenoten. Een plek waar Gemondenaren geholpen worden met het invullen van formulieren en waar ze even rustig kunnen lezen aan de leestafel. De Dorpstafel is een initiatief van dorpsgenoten voor dorpsgenoten en staat voor burenhulp in een modern jasje. Een laagdrempelige manier om te zorgen dat vraag en aanbod elkaar vinden op het juiste moment en op een manier die past bij de situatie. Zonder lidmaatschap, papieren of ander gedoe kunnen dorpelingen er voor elkaar zijn, kennis en talent delen en elkaar steunen daar waar nodig. Daarnaast is er een digitale Dorpstafel (www.dorpstafelgemonde.nl), zodat ze ook vanuit huis een beroep kunnen doen op elkaar.

De Dorpstafel zoekt mensen die het hart op de juiste plaats hebben en om de twee à drie weken beschikbaar zijn op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur om als gastheer of gastvrouw op te treden. De organisatie van de Dorpstafel breidt graag het kleine team van betrokken vrijwilligers uit met mensen die een luisterend oor kunnen bieden, zorgen voor een kopje koffie of thee en eventuele hulpvragen willen noteren. Belangstellenden kunnen zich als vrijwilliger aanmelden via Facebook www.facebook.com/DorpstafelGemonde2016 of e-mail info@dorpstafelgemonde.nl.

Naast de wekelijke bijeenkomsten staan voor de maand september twee activiteiten op het programma. Woensdag 21 september zijn de wijkverpleegkundigen van Thuis Zorggroep Elde en het Sociaal Team Sint Michielsgestel aanwezig. Woensdag 28 september wordt het Repair Café georganiseerd. Dan zijn er een aantal handige vrijwilligers aanwezig - onder andere een elektricien en een naaister - om tegen een vrijwillige bijdrage kapotte items te repareren. (Foto: Peter de Koning).
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 4 uur geleden
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 6 uur geleden
Oranje Festival Boxtel opent vrijdag 26 april om 19.00 uur met internetsensatie Boer Harm.
Boer Harm stuwt kaartverkoop Oranje Festival Boxtel op Cultuur 8 uur geleden
Logo
Brunchconcert fanfare Sint-Lambertus Gemonde.
Sint-Lambertus Gemonde geeft smaakvol concert Cultuur 9 uur geleden
Afbeelding
Kampioensrace voor Taverbo nog niet helemaal gelopen Sport 11 uur geleden
Roel van der Sloot dirigeert het On Stage Orkest.
Gildenbondsjeugd swingt met Angela's Project Cultuur 11 uur geleden
Door het verlies van zondag, dreigt degradatie voor de rugbyers van het Boxtelse/Oisterwijkse combinatieteam Ducks/Oysters.
Degradatie dreigt voor rugbyteam Ducks/Oysters Sport 11 uur geleden
Kay Karssemakers vliegt voorbij het publiek met op de achtergrond het fraaie landschap van Zuid-Tirol.
Karssemakers rijdt naar top 15 in Trentino Sport 12 uur geleden