Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

Gemeente huurt park Stapelen voor minimaal tien jaar

Algemeen

Het park rond kasteel Stapelen blijft voorlopig open voor de Boxtelaren. De gemeente huurt het terrein de komende tien jaar voor 600.000 euro. Hiermee komt een einde aan de onzekerheid om de toegankelijkheid. Eigenaar Xander Van Mierlo, die Stapelen vorig jaar aankocht, blijft verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud. Na de periode van tien jaar wordt het contract steeds met een jaar verlengd.

Wethouder Peter van de Wiel is tevreden: ,,Dit was altijd al de wens van de gemeente. Ik ben blij dat we er samen uit zijn gekomen. Hiermee kunnen we het park zeker stellen voor onze inwoners. En er ook evenementen kunnen plaatsvinden." Dat betekent overigens niet dat het park nu de mogelijkheid gaat bieden voor grootschalige festivals. ,,We willen investeren in de thema's stilte, kunst, cultuur en religie", geeft de wethouder aan.

De al bestaande evenementen in het park, zoals rondom de spiegeltent Bon Salon en Stapel op Sint blijven met dit huurcontract de komende tien jaar verzekerd van hun locatie. ,,Van Mierlo wil Boxtelse tradities, zoals de sinterklaasactiviteiten, graag in ere houden", aldus Cor van Empel, die samen met de Eindhovense vastgoedbelegger eigenaar is van kasteel Stapelen.

OVERLAST

Park Stapelen is open van 07.00 tot 22.00 uur open van 1 april tot eind oktober. In de overige maanden is de kasteeltuin toegankelijk tot 18.00 uur. Zowel de gemeente als de beheerstichting zijn samen verantwoordelijk om eventuele overlast in het park tot een minimum te beperken. Nu komt het volgens Van Empel met enige regelmaat voor dat jongeren op de toegangsbrug hangen na zonsondergang en dat er vaak rommel achterblijft op diverse plekken. ,,We willen het gezien onze toekomstige plannen liever niet, maar we denken er nu over om de brug af te sluiten met een hek", geeft Van Empel aan. Dit heeft ook niet de voorkeur voor de gemeente. Van de Wiel neemt dan ook al snel maatregelen: ,,We zorgen voor meer toezicht. Op langere termijn gaan we bekijken hoe we overlast van bijvoorbeeld auto's en rommel op andere manieren kunnen voorkomen."

Lees morgen meer in de nieuwe editie van Brabants Centrum.

FOTO BOVEN: Cor van Empel en wethouder Peter van de Wiel kunnen blijven praten over het prachtige kasteelpark van Stapelen. (Foto: Bas van den Biggelaar).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 11 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 11 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 13 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 14 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 15 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 15 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 17 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 17 uur geleden