De gemeente Boxtel weet nog niet of ze er baat bij heeft dat Sint-Michielsgestel extra Oekraïense vluchtelingen opvangt.
De gemeente Boxtel weet nog niet of ze er baat bij heeft dat Sint-Michielsgestel extra Oekraïense vluchtelingen opvangt. Foto: Rens van den Elsen.

Onduidelijk of Boxtel baat heeft bij opvang Gestel

Gemeente Boxtel

De gemeente Sint-Michielsgestel vangt zestien Oekraïners meer op dan het Rijk vraagt. Of dit invloed heeft op het aantal vluchtelingen dat Boxtel onderdak moet bieden, is nog onduidelijk.

Het leegstaande gebouw De Schakel op het voormalige Kentalis-terrein in Sint-Michielsgestel wordt in gereedheid gebracht om maximaal zeventig Oekraïners te huisvesten. Sint-Michielsgestel huurt het gebouw minstens twee jaar. De Boxtelse buurgemeente kreeg van het Rijk de opdracht 54 extra plekken voor Oekraïners beschikbaar te stellen en vangt nu zelfs zestien mensen extra op. Of dat iets voor Boxtel betekent, kon wethouder Mariëlle van Alphen vorige week nog niet te zeggen. ,,We moeten hier eerst over in gesprek met Sint-Michielsgestel.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Jan Hermens

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: jan.hermens@brabantscentrum.nl

Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 7 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 11 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 13 uur geleden
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar 13 uur geleden
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 14 uur geleden
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 16 apr, 17:15
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 16 apr, 14:59