In augustus 2013 gingen wethouder Peter van de Wiel en Mark Buijs met burgemeester Frans Ronnes (Haaren) en wethouder Eric van den Dungen (Haaren) naar Den Haag voor een gesprek met minister Henk Kamp.
In augustus 2013 gingen wethouder Peter van de Wiel en Mark Buijs met burgemeester Frans Ronnes (Haaren) en wethouder Eric van den Dungen (Haaren) naar Den Haag voor een gesprek met minister Henk Kamp.

Gemeente Boxtel: 'heel blij met besluit schaliegas'

Algemeen

De gemeente Boxtel is erg blij met het besluit van minister Henk Kamp om de komende vijf jaar af te zien van schaliegaswinning in Nederland. Wethouder Peter van de Wiel stelt dat het kabinet mede door het massale verzet tot deze beslissing is gekomen.

,,Ik ben heel gelukkig met deze ontwikkeling", meldde Van de Wiel na afloop van de persconferentie van minister Kamp. De Boxtelse wethouder werd eerder op de dag al vertrouwelijk geïnformeerd over het kabinetsbesluit. ,,Ik ben vooral blij dat de punten die wij hebben aangedragen in ons verzet tegen schaliegas door de minister zijn overgenomen."

De gemeente Boxtel wilde onder meer een brede energiediscussie en Kamp zegde toe dat deze er aan het einde van het jaar komt. Ook benoemde de minister de mogelijke risico's en het gebrek aan draagvlak in de Nederlandse samenleving. Tevens heeft het kabinet besloten goed te kijken naar duurzame oplossingen. Van de Wiel: ,,De motie die Boxtel samen met de gemeente Noordoostpolder heeft ingediend tijdens het congres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten heeft hieraan bijgedragen. Toen werd duidelijk dat de Nederlandse gemeenten schaliegaswinning niet steunden. Fijn dat Kamp dit signaal heeft opgepakt."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 2 uur geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 20 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 22 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 19 apr, 09:00
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29