00:49:27    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Fri 13 Dec 2019 10:40

Geen slachtoffers bij brand 't Dommeltje

Lettergrootte: A- A+

Geen slachtoffers bij brand 't Dommeltje

Grote brand bij boerderij 't Dommeltje op Hoog Munsel. De brandweer is ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen.

Brabants Centrum is op pad om informatie te vergaren. Volg deze tijdlijn.

10.45 uur: Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de procedure GRIP 1 wordt gevolgd. Publiek wordt geadviseerd om uit de buurt te blijven van het incident: mogelijk is er asbest, waarschuwt de brandweer. Ten tijde van de uitslaande brand trok het incident veel bekijks.

11.05 uur: De koeien zijn uit de stal gehaald, laat verslaggever ter plaatse Jan Hermens weten. Vooralsnog lijkt het erop dat er geen mensen binnen waren ten tijde van de brand. Er zou later vandaag een kerstlunch plaatsvinden.

11.23 uur: Er zijn geen slachtoffers door de brand, zo laat de politie weten. De brandweer laat de stal gecontroleerd uitbranden.

11.26 uur: De brand is ontstaan door een gasfles die vlam vatte. De eigenaar had een heater aangezet, maar er ontstond een storing waarna de gasfles in brand vloog.

11.36 uur: In het horecagedeelte van de activiteitenboerderij is het vuur begonnen: dat pand laat de brandweer gecontroleerd uitbranden. De naastgelegen stal kon nog van de ondergang worden gered. Het vuur kon ook het woonhuis niet bereiken.

11.39 uur: Het incident zelf eiste geen slachtoffers, wel was een van de omstanders gevallen. Die is met de ambulance naar het ziekenhuis is gebracht. Het betreft een buurman die meehielp de koeien naar buiten te drijven. Vermoedelijk heeft hij een gebroken sleutelbeen.

11.43 uur: Verkeer dat de boerderij via de rijksweg A2 passeert, wordt gesommeerd langzamer te rijden. Door de flinke rookontwikkeling mogen bestuurders niet harder rijden dan zeventig kilometer per uur.

12.11 uur: Brandweerlieden halen nog drie weggedoken kalfjes uit de stal. Een omstander meldt dat de buurt een groepsapp heeft, waardoor gealarmeerde buren eerder op de ochtend direct gingen helpen koeien naar buiten te drijven. Er rennen weer mensen het veld in omdat de runderen onrustig zijn.

12.15 uur: Het horecagedeelte is verwoest, de stal is gespaard gebleven. Omstanders vervolgen hun weg. 

12.20 uur: Einde van deze live-blog. Brabants Centrum brengt in haar dinsdag- en donderdageditie van respectievelijk 17 en 19 december een reportage van het incident.

Achtergrond: Boerderij 't Dommeltje is onder meer een activiteitenaccommodatie. De feesthal, waar onder meer partijen en bruiloften worden gehouden, is het pand dat in brand staat. Ook worden er activiteiten georganiseerd. Zo vond er eind november nog de prijsuitreiking van de Bokselse Kwis plaats.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Twee verdachten opgepakt voor brandstichting De La Salle

Twee verdachten opgepakt voor brandstichting De La Salle

De politie heeft vanochtend twee verdachten opgepakt voor de brandstichting bij jeugdzorginstelling De La Salle. Die vond plaats op vrijdag 3... >>

Mon 06 Jul 2020 12:23

Haaren wacht op groen licht provincie voor vernieuwing Leunisdijk

Haaren wacht op groen licht provincie voor vernieuwing Leunisdijk

Als het aan de gemeenteraadsleden van Haaren ligt, kan de herinrichting van de Leunisdijk in Esch snel beginnen. Vanwege onvoorziene kosten... >>

Mon 06 Jul 2020 11:37

Woningen ontruimd vanwege opgeviste granaat

Woningen ontruimd vanwege opgeviste granaat

Een opvallend incident eerder vanavond: rond acht uur werden enkele woningen ontruimd aan de Van Coothstraat in Boxtel, omdat er vermoedelijk... >>

Sun 05 Jul 2020 21:17

Boxtelse bouwtekeningen digitaal beschikbaar

Boxtelse bouwtekeningen  digitaal beschikbaar

Wie een huis wil kopen of verbouwen, heeft vaak bouwtekeningen nodig. Die liggen meestal in het archief van de gemeente en zijn niet zo... >>

Sun 05 Jul 2020 18:14

Fietsen en wandelen naar 'stille Dommeltjes'

Fietsen en wandelen naar 'stille Dommeltjes'

Gidsen verzorgen op zondag 19 juli een fiets- en wandelexcursie naar een aantal dode armen van de Dommel in Liempde en Olland. Gidsen... >>

Sat 04 Jul 2020 21:20

Advertenties

Filipe Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Geerts advies Elan Bikes support EmielTechniek Alfa Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Toverboom buisman optiek Podium Boxtel TopSlank Olieenzo