17:04:06    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Mon 04 May 2020 14:39

Geen publiek welkom bij dodenherdenking

Lettergrootte: A- A+

Geen publiek welkom bij dodenherdenking

Op de foto: In Liempde werd vorig jaar op 4 mei een plechtigheid gehouden bij het oorlogsmonument David & Goliath in het Concordiapark. (Foto: Albert Stolwijk).

De coronamaatregelen hebben invloed op alle publieke bijeenkomsten, dus ook op de dodenherdenking van vanavond In Boxtel, Liempde, Gemonde én Esch vinden activiteiten plaats, maar allemaal in aangepaste vorm. Er is geen publiek welkom.

In Boxtel leggen burgemeester Ronald van Meygaarden en voorzitter Theo Raaijmakers van stichting Veteranen Boxtel vanaf 19.15 uur zowel kransen bij het Indiëmonument aan de Koppel als de oorlogsgraven op het Heilig Hartkerkhof. Freek Claasen van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris brengt op beide plekken een vendelgroet onder tromgeroffel door tamboer Theo Klomp.

Trompettist Roel van der Sloot van de Gildenbondsharmonie speelt bij de graven van de RAF-piloten het signaal taptoe en The Last Post voordat om 20.00 uur twee minuten stilte in acht worden genomen. Zanger Christian van Zoghel zet vervolgens het Wilhelmus in, gevolgd door een toespraak van de burgemeester.

Omroep Dommelland zendt de dodenherdenking live uit. De traditionele bijeenkomst in de Sint-Petrusbasiliek én de stille tocht vervallen.

LIEMPDE EN ESCH

In Liempde is op 4 mei geen ceremonie, laat Algemeen Belang Liempde (ABL) weten. Ook is er geen kerkdienst. Wel legt een afvaardiging van ABL een krans om 20.00 uur. Tijdens de eucharistieviering van zondag 3 mei, zonder kerkgangers, worden in de Liempdse kerk de gevallenen herdacht. De kans is groot dat er maandag twee minuten voor acht toch muziek klinkt in Liempde, van blazers die zich aansluiten bij de landelijke oproep om het taptoesignaal te laten klinken.

Esch herdenkt wel, maar sober. Een lid van het college van burgemeester en wethouders legt om 18.00 uur in het bijzijn van een of twee leden van het plaatselijke organisatiecomité een krans bij het monument aan de Haarenseweg, bij het Haventje. Zij nemen een moment stilte in acht. Er is geen toespraak. Wie wil, kan nadien op eigen gelegenheid (tot zonsondergang) een bloem neerleggen bij het monument. Om 18.00 uur klinkt in Esch het taptoesignaal en om 19.58 uur opnieuw, dan vanaf acht plekken in het dorp, waaronder de molen.

GEMONDE

In Gemonde legt een van de wethouders van de gemeente Sint-Michielsgestel om 20.00 uur een krans bij het kruisbeeld aan Kerkeind en houdt een speech. Dat gebeurt in het bijzijn van twee leden van de Activiteiten Commissie Gemonde (ACG). De herdenking wordt live uitgezonden voor alle bewoners en is te volgen via de Facebookpagina van de ACG.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Betere doorstroming door slimme stoplichten Vic. van Alphenlaan

Betere doorstroming door slimme stoplichten Vic. van Alphenlaan

Geen losse kabels meer die over de weg naar het stoplicht hangen. Het verkeer op het kruispunt Mgr. Wilmerstraat/Vicaris Van... >>

Fri 05 Jun 2020 15:44

Medewerkers Vion demonstreren voor Boxtelse vestiging

Medewerkers Vion demonstreren voor Boxtelse vestiging

Medewerkers van varkensslachterij Vion demonstreren voor de Boxtelse vestiging op bedrijventerrein Ladonk. Met borden en t-shirts met leuzen als... >>

Thu 04 Jun 2020 16:13

De Ploegers schort activiteiten op voor komend jaar

De Ploegers schort activiteiten op voor komend jaar

Een rigoureus besluit van De Ploegers: het bestuur van de prinsenvereniging heeft besloten alle activiteiten die voor het naderende... >>

Wed 03 Jun 2020 20:19

Geen uitbreiding voor Oosterhof

Geen uitbreiding voor Oosterhof

Winkelcentrum Oosterhof wordt vernieuwd, maar niet uitgebreid. Dat stelt de vereniging van eigenaren (vve) in een persverklaring.

>>

Wed 03 Jun 2020 15:07

Achttien medewerkers Vion Boxtel positief getest op corona

Achttien medewerkers Vion Boxtel positief getest op corona

De GGD heeft bij 18 medewerkers van slachterij Vion in Boxtel een besmetting met het coronavirus geconstateerd. Dat blijkt uit het onderzoek dat... >>

Tue 02 Jun 2020 16:55

Advertenties

Doornmalen electro Beleef Boxtel Remax-optimus Filipe TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Alfa buisman optiek Huidtherapie Toverboom Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Geerts advies Geld en Makelaardij Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg