De Boxtelse brandweerlieden eindigden op de zesde plek tijdens de vaardigheidstoetsen in Aalsmeer. (Foto: Sander van Gils).
De Boxtelse brandweerlieden eindigden op de zesde plek tijdens de vaardigheidstoetsen in Aalsmeer. (Foto: Sander van Gils). Foto: Sander van Gils

Geen finaleplek voor Boxtelse brandweer

Algemeen

De Boxtelse brandweer kon in Aalsmeer tijdens de tweede ronde van de gewestelijke vaardigheidstoetsen in de klasse 112 geen finaleplaats bemachtigen. De ploeg eindigde op de zesde plek tijdens de wedstrijden.

De tweede ronde van de brandweercompetitie in de klasse 112 stond in het teken van explosies. De teams moesten een oplossing bedenken voor een scenario waarin twee explosieven op een baggerschuit ontploften waarbij medewerkers van de explosieve opruimingsdienst (EOD) gewond raakten; door de explosies ontstond er een klein brandje in een naastgelegen pand en viel er een beschadigde kraanmachine op een van de EOD'ers. De kraanmachinist liep bovendien gehoorbeschadiging op waardoor deze de kraan niet meer kon bedienen. 

De jury lette op een goede verkenning en veilige inzit van de brandweerlieden. Ook beoordeelde ze de samenwerking met de bemanning van een gealarmeerde brandweerboot. De teams uit Oirschot, Hardenberg en Diessen eindigden bij de eerste drie en gingen door naar de landelijke finale op 9 september in Assendelft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Adjunct-hoofdredacteur pol.jansen@brabantscentrum.nl

Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 2 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 2 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 4 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 5 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 6 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 6 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 8 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 8 uur geleden