De milieustraat in Liempde werd in 2004 gesloten. (Archieffoto: Piet van Oers).
De milieustraat in Liempde werd in 2004 gesloten. (Archieffoto: Piet van Oers). Foto: Piet van Oers

Geen biomassaplein in Liempde

Algemeen

De gemeenten Boxtel, Sint-Michielsgestel, Best en Vught maakten vorig jaar september bekend een tijdelijk en kleinschalig biomassaplein te willen opzetten. De in 2004 gesloten milieustraat van de voormalige gemeente aan de Brukelsestraat in Liempde leek hiervoor de meest geschikte locatie, maar een recent veldonderzoek van Buro Maerlant wijst uit dat op het terrein een dassenburcht aanwezig is. De vier gemeenten gaan op zoek naar een andere locatie.

Het was de bedoeling dat snoeihout uit de vier gemeenten naar de oude milieustraat in Liempde werd vervoerd om daar gedroogd en versnipperd te worden tot chips en shreds, die als duurzame grondstof ingezet kunnen worden. Om hier ervaring mee op te doen wilden de deelnemende gemeenten een proef gaan doen met een looptijd van maximaal vier jaar. ,,Het is natuurlijk jammer dat er nu een streep moet door de Liempdse plannen voor het biomassaplein, maar wat het zwaarst is moet het zwaarst wegen. Dassen zijn beschermde dieren, er zijn er niet heel veel meer van. Het is dus heel bijzonder dat we ze in Liempde hebben en daar moeten we zuinig op zijn", laat wethouder Peter van de Wiel weten. Hij geeft aan dat er momenteel overleg is over alternatieve locaties. ,,De noodzaak voor een biomassaplein is er namelijk nog steeds."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 1 uur geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 19 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 21 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 19 apr, 09:00
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29