Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Garagesale in Esch voor Voedselbank Boxtel

Algemeen

De dwarsdeelschuur van de familie Plantema aan de Baarschot 2 in Esch wordt ook dit voorjaar gebruikt voor een grootschalige garagesale. De opbrengst van de openbare verkoop komt geheel ten goede aan de Voedselbank in Boxtel, die later dit jaar verhuist naar een bijgebouw van voormalig woonzorgcentrum Molenweide aan de Achterberghstraat. Vanaf heden kunnen bruikbare tweedehands spullen bij de woning aan de Baarschot afgegeven worden.

Initiatiefnemer Friso Plantema organiseert de garagesale als bestuurslid van de in 2008 opgerichte Loes Foundation. Deze stichting ondersteunt kleinschalige projecten in binnen- en buitenland. Tot 2016 werd een bedrag van 14.800 euro uitgekeerd aan onder meer een onderwijs- en schoolmelkproject in Kenia, maar werd ook bijgedragen aan de grondige restauratie van de Essche bierpomp. Daarnaast was er steun voor een project van de Liempdse huisarts Igor van Laere in Bandung (Indonesië) en werd een fonds van Rotary Boxtel-Oirschot-Haaren ondersteund. Nu is de keuze gevallen op de Voedselbank, die ook al eerder kon rekenen op een donatie.

Plantema roept inwoners van Esch en omgeving op om bruikbare spullen af te geven; ze mogen onder de carport geplaatst worden. Meubels, witgoed en andere grote goederen zijn niet welkom. Kleding mag, mits gewassen of gestoomd, wél aangeboden worden. Tijdens de garagesale wordt alles voor kleine prijzen te koop aangeboden. ,,Bezoekers bepalen zelf de prijs en geven aan wat ze willen spenderen", legt de Esschenaar uit. ,,De entree bedraagt één euro, maar wie iets koopt krijgt dat bedrag terug."

Omdat Plantema de Voedselbank in Boxtel een warm hart toedraagt, heeft hij met de andere bestuursleden van de Loes Foundation besloten om de zogenaamde verdubbelaar in te zetten. Dat betekent dat de totale opbrengst van de garagesale door de stichting verdubbeld wordt. ,,En dat geldt niet alleen voor de opbrengst van alle verkochte artikelen, maar ook de entreegelden", aldus Plantema.

De garagesale wordt gehouden in de weekeinden van 1 en 2 alsmede 7 en 8 april en is op alle dagen toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 13 minuten geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 43 minuten geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 2 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 4 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 18 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 19 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 21 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu gisteren