Afbeelding

Ganzenborden en bij-zaken trekken door Ploegersland

Algemeen

Met de kolderzitting in de ochtend en de optocht in de middag stond de agenda voor carnavalvierend Liempde op zondag volgeboekt. De woningbouw in Liempde kwam uitgebreid aan bod, alsook het ganzenbord op de kioskvloer, bitcoins en een protestloop voor een prinses carnaval in 2019 of 2020. 

Tijdens de optocht gingen de Crazy-S-en, bestaande uit Sam, Sem, Sylvie en Noa, op voor hun derde titel op rij. Dit jaar bouwden zij samen met hun ouders een haast niet te onderscheiden replica van de kiosk in het Concordiapark. Inclusief ganzenbordvloer. Buurman en Buurman waren de koepel aan het renoveren, maar dat ging niet helemaal van een leien dakje: een van de buurmannen zakte prompt door het dak heen. Al met al hadden de Crazy-S-en weer een kunstwerkje neergezet.

Ook CV De Roestkrabbers gooiden hoge ogen, na eerder al in Mullukzuipertjesland de derde prijs te hebben veroverd tijdens de optocht. 'Mi de bitcoin op koers, maken we u jaloers' luidde het credo. Een van de leden die zichzelf Tim Bal noemde, moest bekennen dat de tekst misschien niet meer heel actueel was. ,,Maar we hebben de koers ook aangepast", wijst hij naar een afbeelding van de kelderende beursnotering van de cryptomunt.

Voor het vijfde jaar op rij poogden het groepje 'importvrouwen' van Liempde (zoals ze zichzelf bestempelden) om een voor hun belangrijk thema op de kaart te zetten: het kiezen van een prinses carnaval. Verkleed als bijen scandeerden de dames 'Liemt doet ut niet, prinsessen weer in de bij-rol." Maar in 2020 moet het zo ver zijn, heeft de groep zichzelf als doel gesteld.  

Een uitgebreid sfeerverslag met alle video's en foto's van de optocht én van de kolderzitting leest u in Brabants Centrum van dinsdag 13 en donderdag 15 februari.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 8 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 10 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 12 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 15 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 17 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 18 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 19 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00