Afbeelding

Galerie De Expositie houdt open huis

Algemeen

In de editie van donderdag 1 oktober is door een fout van Brabants Centrum abusievelijk de verkeerde advertentie van galerie De Expositie gepubliceerd met foutieve openingstijden en een verkeerd bestedingsbedrag. Klik hier voor de juiste advertentie.

De bekende felgekleurde konijnen die jarenlang de Stationsstraat sierden, staan er sinds enkele weken niet meer. De kunstwerken hoorden bij galerie De Expositie en eigenaresse Marjo van Groeningen verhuisde haar zaak medio augustus naar de Breukelsestraat. Sindsdien is dit de plek waar voorbijgangers op de foto gaan met de opvallende konijnen...

,,Blijkbaar is De Expositie mede bekend om die konijnen", glimlacht Van Groeningen. ,,Ze trekken in ieder geval voorbijgangers naar mijn zaak toe." Het was in 2007 dat Van Groeningen haar galerie en inlijsterij opende aan de Stationsstraat, daarvoor had ze een ruimte op bedrijventerrein Ladonk. Sinds medio augustus is De Expositie te vinden aan de Breukelsestraat, in het pand waar voorheen De Inloopkast gehuisvest was. De eigenaresse is zichtbaar blij met haar nieuwe onderkomen. ,,Het is een prachtige locatie op een levendige plek in hartje Boxtel", zegt ze enthousiast.

Als groot voordeel noemt Van Groeningen de parkeergelegenheid pal voor de voordeur. Dat scheelt namelijk flink sjouwen voor de klanten... ,,Kunstwerken zijn groot, zwaar en lastig te tillen. Daarom is het fijn dat mensen niet zo ver hoeven te lopen naar hun auto", aldus Van Groeningen. ,,Ook is in de Breukelsestraat altijd reuring. Er komen veel mensen voorbij en er zitten meerdere winkels die elkaar invullen. Het bevalt me hier prima."

Het voormalige pand had volgens de Boxtelse onderneemster een sterke uitstraling, maar daardoor was er voor mensen een hogere drempel om binnen te komen. ,,Deze ruimte is toegankelijker", denkt Van Groeningen. Het assortiment heeft ze daarom ook aangepast. Nog altijd is er allerlei kunst te vinden, maar ook cadeau-artikelen maken deel uit van het aanbod. ,,Ik wil betaalbare kunst aanbieden waar mensen écht van kunnen genieten." Naast schilderijen zijn ook keramiek en glaswerk verkrijgbaar.

Wie een bijzonder schilderij in huis heeft, kan bij De Galerie ook terecht voor inlijsten. De lijsten zijn allemaal maatwerk en kunnen volgens Van Groeningen een kunstwerk extra laten spreken: ,,Een mooie en goede lijst voegt veel toe aan een schilderij en geeft het nóg meer uitstraling." Naar eigen zeggen geniet ze van dit werk, vooral omdat elke opdracht anders is. ,,Klanten vertellen het verhaal achter het schilderij en hebben er vertrouwen in dat ik het werk nog mooier maak. Ik vind dat heel bijzonder."

Tijdens kunstroute De Rode Draad is ook De Expositie geopend, mensen kunnen er tijdens dit open huis een kijkje komen nemen. ,,Mijn zaak heeft echt een nieuwe uitstraling gekregen", stelt Van Groeningen. ,,Maar de kern blijft hetzelfde: betaalbare maar unieke items."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 11 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 13 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 15 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 18 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 20 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 21 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 22 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00