Dweilorkest Echdweil, debutant op het Kwekdeuntjesfist, krijgt alsnog de Eendison uitgereikt.
Dweilorkest Echdweil, debutant op het Kwekdeuntjesfist, krijgt alsnog de Eendison uitgereikt. Foto: Echdweil (Facebook).

Foute puntentelling Kwekdeuntjesfist

Algemeen

Niet muziekgroep D'n Indeklocht heeft zaterdag 14 november het Kwekdeuntjesfist gewonnen, maar dweilorkest Echdweil. De jury van het ludieke songfestival blijkt een fout te hebben gemaakt bij de puntentelling zo bleek zondagochtend bij controle van de resultaten.

De punten van de negen juryleden werden in een matrix gezet. In plaats van de getallen van boven naar beneden op te tellen, zijn de vakjes van links naar rechts bij elkaar geteld. Niemand, ook de onafhankelijke voorzitter Alex van den Braak, had in de gaten dat er verkeerd werd geteld, meldt president Jan de Koning van de Stichting Openbaar Carnaval. Het leidde ertoe dat de even tevoren geïnstalleerde prins Peer d'n Twidde (Peter van As) een verkeerde nummer één en twee bekendmaakte. Dat betekent dat niet alleen D'n Indeklocht haar prijs, de Eendison, moet inleveren. Ook The Ducktownband moet haar trofee afstaan: aan De Knokkers, de groep die ook al met de kolderprijs aan de haal ging. De winnaar van het brons, carnavalsvereniging De Natneuzen, mag haar prijs wél behouden. 

Het SOC-bestuur betreurt het dat zo fout is gegaan bij de prijsuitreiking. ,,De betrokken groepen zijn inmiddels geïnformeerd. We zoeken naar een passend en feestelijk moment om de Eendison, de grote muziekprijs van Eendengat, aan Echdweil te overhandigen. Deze debutant van het Kwekdeuntjesfist verdient het dat zij op feestelijke wijze alsnog de eer krijgt toegezwaaid die ze toekomt", meldde president De Koning zondag aan het begin van de middag. 

Na afloop van het Kwekdeuntjesfist werden zaterdagavond door diverse feestgangers in hofpaleis Denziz al vraagtekens gezet bij de uitslag. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Een scene uit het driedelige theaterstuk In voor- en tegenspoed dat Boxtheater de afgelopen weken uitvoerde: ambtenaar van de burgerlijke stand (Lizzy Nonnemaker) vliegt bruidegom Michel (Frenk Breuer) naar de keel terwijl bruid Carlijn (Suzanne Wouters) probeert in te grijpen.
Vermakelijk ongemak tijdens Boxtheater Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Irene klopt fysiek spelend Gassel op het nippertje Sport 1 uur geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten. Geheel rechts regisseur Maarten Melis.
Cast en crew Bloedverwanten overstelpt met complimenten Cultuur 16 uur geleden
Koningsdag in Gemonde. Een feest voor jong en oud(er). De jeugd komt 's ochtends aan bod, daarna zijn de voetbalvelden het domein van deelnemers aan het zes-tegen-zestoernooi van Irene. Op vrijdag 26 april vieren jongeren feest met DJ's uit eigen dorp.
Gemondenaren vieren koningsdag op voetbalveld Verenigingen 18 uur geleden
Logo
What's Up Rosemary en Emmanuel.
What's Up, Rosemary & Emmanuel? Jeugd 20 uur geleden
Afbeelding
Beginnerscursus bridge bij club in Gemonde Verenigingen 22 uur geleden
Logo
Grote drukte op de open dag van WSD. Belangstellenden stromen naar binnen om het pand te bekijken.
In pand van WSD kon je over de koppen lopen Zakelijk gisteren
Logo
Boxtels Sjoelkampioenschap.
Op termijn in alle dorpen kampioenschap sjoelen Sport gisteren