Fleur Born en Christa Hiddinga maken een documentaire over Herenboeren.
Fleur Born en Christa Hiddinga maken een documentaire over Herenboeren.

Documentaire over Herenboeren

Algemeen

,,Vlees in de supermarkt is anoniem. Al ons eten is anoniem. Het is geen levend wezen meer, maar een product.' Christa Hiddinga (21) en Fleur Born (22), studenten aan de School voor Journalistiek Utrecht, vinden dit bizar. Door middel van een documentaire 'Back to Basics' over het initiatief Herenboeren, hopen ze meer bewustzijn voor voeding te creëren. Inmiddels is het duo gestart met crowdfunding om de documentaire te bekostigen.

Familie Van den Braak uit Boxtel vindt de afstand tussen mensen en hun voedsel ook te groot en kwam in aanraking met Herenboeren Wilhelminapark in Boxtel. Door een investering van tweeduizend euro te doen, kan familie Van den Braak eten van de boerderij. Toch is deze manier van voedselproductie niet makkelijk. De boerderij is een experiment, waar niet iedereen blij mee is. Zo is de boerderij zeer afhankelijk van het weer, omdat alles op een natuurlijke manier wordt gedaan. De boerderij heeft nu honderd leden, dat moeten er eind dit jaar tweehonderd zijn.

Met deze film willen makers Hiddinga en Born de kijker een vraag stellen: is dit alternatief op de huidige voedselindustrie haalbaar op grotere schaal? De twee studenten zijn begonnen met crowdfunden voor de documentaire. Door een kleine bijdrage te doen, word je onderdeel van de documentaire en help je de journalistiekstudenten met het mogelijk maken van de film en de boodschap die zij willen brengen. Helpen kan via https://cinecrowd.com/nl/back-basics-0.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 2 uur geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 20 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 22 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 19 apr, 09:00
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29