Afbeelding

Film Boxtel tegen schaliegas

Algemeen

De gemeente Boxtel heeft samen met andere gemeenten die ageren tegen dreigende proefboringen naar schaliegas een lobbyfilm gemaakt, die oproept om nee te zeggen tegen schaliegas. De film is vanochtend officieel gepresenteerd in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

Wethouder Peter van de Wiel toog vanochtend in alle vroegte naar de Hofstad om de film te presenteren met collega-wethouder Andries Poppe van de gemeente Noordoostpolder. Ook andere bestuurders schoven aan tafel in het perscentrum.

Naast de film kondigde Van de Wiel ook de komst van een nieuwe digitale actie tegen schaliegas aan. Wie tegen schaliegas is, kan dat op Twitter doen door een tweet te plaatsen met daarin de hashtag #schaliegasnee. 

In Den Haag debatteert de Tweede Kamer vandaag over de gasboringen in Groningen. Op het Plein hebben zich demonstranten verzameld, onder wie Mirjam Bemelmans, Irma Gommers en Hans Vorstenbosch van Schaliegasvrij Boxtel. Ze steken de Groningers een hart onder de riem in hun verzet tegen de gaswinning die aardbevingen veroorzaakt.

Brabants Centrum besteedt vanavond uitgebreid aandacht aan actuele zaken rond schaliegas, waaronder een rechtszaak die vandaag begint. Cuadrilla eist dat Boxtel de vergunning voor proefboringen verlengt.

OP DE FOTO: Wethouder Peter van de Wiel (midden) zet het protest tegen schaliegas vandaag weer op de agenda in Den Haag. Rechts naast hem wethouder Andries Poppe van Noordoostpolder, links Willem-Jan Atsma van Miliedefensie. (Foto: gemeente Boxtel/Bas Schel).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Een scene uit het driedelige theaterstuk In voor- en tegenspoed dat Boxtheater de afgelopen weken uitvoerde: ambtenaar van de burgerlijke stand (Lizzy Nonnemaker) vliegt bruidegom Michel (Frenk Breuer) naar de keel terwijl bruid Carlijn (Suzanne Wouters) probeert in te grijpen.
Vermakelijk ongemak tijdens Boxtheater Cultuur 24 minuten geleden
Afbeelding
Irene klopt fysiek spelend Gassel op het nippertje Sport 46 minuten geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten.
Cast en crew Bloedverwanten overstelpt met complimenten Cultuur 15 uur geleden
Koningsdag in Gemonde. Een feest voor jong en oud(er). De jeugd komt 's ochtends aan bod, daarna zijn de voetbalvelden het domein van deelnemers aan het zes-tegen-zestoernooi van Irene. Op vrijdag 26 april vieren jongeren feest met DJ's uit eigen dorp.
Gemondenaren vieren koningsdag op voetbalveld Verenigingen 17 uur geleden
Logo
What's Up Rosemary en Emmanuel.
What's Up, Rosemary & Emmanuel? Jeugd 20 uur geleden
Afbeelding
Beginnerscursus bridge bij club in Gemonde Verenigingen 21 uur geleden
Logo
Grote drukte op de open dag van WSD. Belangstellenden stromen naar binnen om het pand te bekijken.
In pand van WSD kon je over de koppen lopen Zakelijk 23 uur geleden
Logo
Boxtels Sjoelkampioenschap.
Op termijn in alle dorpen kampioenschap sjoelen Sport gisteren