19:14:17    zaterdag, 21 september 2019
brabants centrum logo
Sat 18 May 2019 17:36

Fijnproevers komen naar Boscheind

Lettergrootte: A- A+

Fijnproevers komen naar Boscheind

Natuurpark Boscheind is zondag 26 mei voor het vierde achtereenvolgende jaar de plek voor een culinaire oase tijdens het gratis festival Lekker Lennisheuvel. Daar verwennen tal van ondernemers tussen 12.00 en 18.00 uur het publiek met heerlijke hapjes en drankjes. Dit jaar is er ook genoeg te doen voor de kinderen, want de organisatie is de samenwerking aangegaan met het jubilerende Vakantiecomité.

Hoewel de ene organisatie activiteiten voor kinderen opzet en de andere jaarlijks een smakelijk evenement optuigt, zien beide besturen wel degelijk in dat ze elkaar kunnen versterken. ,,Tijdens Lekker Lennisheuvel komen veel gezinnen met hun kinderen naar het park, maar voor de kleintjes was verder niet veel te beleven. Dat pakken we nu op door springkussens en attracties neer te zetten", vertelt Ingrid van Veen, mede-organisator van het lokale proeffestijn. ,,Ouders kunnen lekker blijven proeven van alle hapjes en drankjes, terwijl de kinderen ruimte genoeg hebben om te spelen én goed in de gaten gehouden kunnen worden. Een win-win-situatie in onze ogen."

KRACHTEN BUNDELEN

Ook het bestuur van het Vakantiecomité is blij met de samenwerking. Dit bestaat vijftig jaar en wilde dat graag groots vieren. ,,We vroegen aan de organisatie van Lekker Lennisheuvel hoe we zoiets het beste aan konden pakken. Toen kwamen we al snel op het idee om de krachten te bundelen. Een uitstekend idee vonden wij", vertelt Lisette Kuppens van het Vakantiecomité.

De dorpsclub organiseert door het jaar heen diverse activiteiten voor kinderen, voornamelijk tijdens de schoolvakanties. Zo verzorgt het comité de intocht van Sinterklaas, houdt het een filmavond en zijn er spelletjes tijdens Koningsdag.

Tijdens Lekker Lennisheuvel kunnen kinderen voor 7,50 euro een kaart kopen. Daarvoor krijgen zij toegang tot alle activiteiten en wat te eten en drinken bij de bar. ,,We hebben voor alle basisschoolleeftijden wel iets te doen", licht Kuppens het programma van zondag 26 mei toe. ,,Er is een stormbaan en een rodeo-stier voor de wat ouderen en voor de allerkleinsten hebben we een zweefmolen, springkussen en een mini-rupsbaan. Daarnaast kun je geschminkt worden of knutselen. Voor de papa's houden we nog een wedstrijdje wie het langst op de stier kan blijven zitten. Dat vinden de kinderen waarschijnlijk erg grappig om te zien", grinnikt ze.

TENT

De culinaire proeverij is een van de negen evenementen die stichting Brabants Centrum dit jaar extra ondersteuning biedt vanwege haar 75-jarig bestaan. Naast redactionele aandacht zorgt zij er ook voor dat er een tent komt voor op het terrein. Kuppens is daar erg blij mee, want geld voor extraatjes, zoals dit jubileum, heeft het Vakantiecomité niet zomaar in kas. ,,Daarvoor zijn we dan weer afhankelijk van giften en sponsors en we krijgen een kleine subsidie vanuit de gemeente en het wijkberaad van RKO. Dankzij de tent van Brabants Centrum kunnen we ook bij minder goed weer onze activiteiten door laten gaan en dat vinden we wel zo fijn", aldus Kuppens.

STREEKGERICHT

Bezoekers van Lekker Lennisheuvel kunnen een keur aan streekgerichte en ambachtelijke producten proeven. Van sushi tot buffelmozzarella en van wijn tot verse eigerechten. Het bestuur heeft vijftien ondernemers uit Boxtel en omgeving bereid gevonden om een kraam te bemannen. ,,Iedereen zorgt dat er minstens een proefhapje of drankje voor een euro te koop is. Dat stellen we als voorwaarde voor de ondernemers omdat we zo het evenement voor iedereen betaalbaar willen houden", geeft Van Veen aan.

Hoewel het evenement om 12.00 uur officieel begint, is er om 11.30 uur nog een speciaal moment rond het jubileum. Het Vakantiecomité nodigt hiervoor alle oud-organisatoren uit, om samen nog eens bij te praten en terug te blikken op vijftig jaar jeugdactiviteiten in Lennisheuvel.

Beide organisaties zien ook voor de toekomst wel brood in de samenwerking, maar dan wat minder groots aangepakt. ,,Dat doen we dit jaar vanwege het jubileum van het Vakantiecomité. Daar is wat meer budget voor. Volgend jaar bekijken we weer hoe we het gaan doen, dan viert Lekker Lennisheuvel namelijk haar eerste lustrum", aldus Van Veen. ,,We kunnen nu het park optimaal benutten en gebruiken waar het voor gemaakt is: ontmoeten en samenzijn."

OP DE FOTO: Beeld van de proeverij Lekker Lennisheuvel in natuurpark Boscheind in 2016. Dit jaar is de vierde editie op zondag 26 mei. (Foto: Peter de Koning).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Hardlopen in het bos

Hardlopen in het bos


 

>>

Sat 21 Sep 2019 12:05

Sinterklaas logeert weer in kasteel Stapelen

Sinterklaas logeert weer in kasteel Stapelen

Het lijkt nog ver weg, maar de pepernoten liggen alweer in de winkel en dus is ook Sinterklaas druk bezig met zijn reis naar Nederland in... >>

Fri 20 Sep 2019 15:42

Kantine voetbalvereniging Irene blank na inbraak

Kantine voetbalvereniging Irene blank na inbraak

In de kantine van voetbalvereniging Irene aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde is in de nacht van woensdag 18 op donderdag 19 september, rond de... >>

Thu 19 Sep 2019 15:08

Advertenties

EmielTechniek Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Doornmalen electro