Zondag 20 december wordt in Boxtel een fakkeltocht voor de vrede gehouden. Eerder dit jaar trok ook een stille tocht voor de vrede door Boxtel. (Foto: Gerard Schalkx).
Zondag 20 december wordt in Boxtel een fakkeltocht voor de vrede gehouden. Eerder dit jaar trok ook een stille tocht voor de vrede door Boxtel. (Foto: Gerard Schalkx).

Fakkeltocht voor vrede in Boxtel

Algemeen

In samenwerking met de Marokkaanse Moskee, de religieuzen en  kerken in Boxtel organiseert de activiteitencommissie van kasteel Stapelen voor het eerst een fakkeltocht voor de vrede. De fakkeltocht wordt zondag 20 december vanaf 19.00 uur gehouden, deelnemers verzamelen op de binnenplaats van Stapelen.

De fakkeltocht is een manier om in de aanloop naar Kerstmis  gezamenlijk aandacht te vragen voor de hoop en het werken aan vrede voor elk mens en dier over de hele wereld, zo stellen de organisatoren: ,,Er zijn vele brandhaarden, oorlogsgebieden en onverwachte  terroristische aanslagen op burgers die toevallig op de verkeerde plaats en het verkeerde moment ergens aanwezig waren. Er zijn miljoenen mensen op de vlucht voor oorlogsgeweld; ontredderd en ontheemd zoeken ze een nieuwe woonplaats in ,voor hen,  totaal vreemde landen."

Een oproep tot vrede is het thema van de fakkeltocht. ,,Het is geen demonstratie maar een tocht in stilte en verbondenheid met elkaar en met de vele slachtoffers van geweld in de wereld." Deelnemers verzamelen om 19.00 uur op de binnenplaats van het kasteel, de fakkeltocht start om 19.30 uur. Fakkels zijn te huur (2 euro) of te koop (3,50 euro).

Vrijwilligers die willen helpen bij het vullen de van fakkels met olie, het verdelen van fakkels en het inschenken van een warme kop koffie na afloop, kunnen zich melden via info@kasteelstapelen.nl of bellen met Sjaak Beirnaert, telefoon 06-22 54 79 07.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het vrouwtje voert haar jongen terwijl het mannetje, dat de prooi gebracht heeft, buiten de nestkast zit en toekijkt.
Liempdse slechtvalken hebben eigen 'realityshow' Natuur & milieu 9 minuten geleden
Logo
Zicht op de westgevel van het Wereldhuis. Bouwbedrijf Hendriks uit Oss werkt met een mobiele steiger die over de breedte van een hele verdieping omhoog kan worden gehesen.
'We vonden stukjes voegwerk en beton langs gevels Wereldhuis' Bouwen en wonen 15 uur geleden
Logo
De Proeftuin van Lionsclub Belles Amies trok zondag honderden bezoekers naar de tuin van vakschool SintLucas.
Proeftuin trekt kleine duizend bezoekers Cultuur 16 uur geleden
Logo
Afbeelding
Opbrengst oud papier fors lager door lage prijzen Algemeen 17 uur geleden
RKSV Boxtel  - Audacia 2-1
RKSV Boxtel bedwingt op eigen veld koploper Audacia Sport 19 uur geleden
Uitsnede archieffoto Brabants Centrum.
Jonkies bezorgen Irene een punt tegen de koploper Sport 20 uur geleden
Ad Dekker is trots op zijn benoeming als ambassadeur van de taekwondosport en zijn opname in de Hall of Fame.
Ad Dekker opgenomen in Martial Arts Hall Of Fame Sport 21 uur geleden
Uitsnede archieffoto van eerdere wedstrijd tussen MEP en Etten-Leur.
Hockeymannen MEP kunnen de titel ruiken Sport 21 uur geleden