19:47:19    dinsdag, 18 juni 2019
brabants centrum logo
Fri 18 Dec 2015 09:09

Fakkeltocht voor vrede in Boxtel

Lettergrootte: A- A+

Fakkeltocht voor vrede in Boxtel

Op de foto: Zondag 20 december wordt in Boxtel een fakkeltocht voor de vrede gehouden. Eerder dit jaar trok ook een stille tocht voor de vrede door Boxtel. (Foto: Gerard Schalkx).

In samenwerking met de Marokkaanse Moskee, de religieuzen en  kerken in Boxtel organiseert de activiteitencommissie van kasteel Stapelen voor het eerst een fakkeltocht voor de vrede. De fakkeltocht wordt zondag 20 december vanaf 19.00 uur gehouden, deelnemers verzamelen op de binnenplaats van Stapelen.

De fakkeltocht is een manier om in de aanloop naar Kerstmis  gezamenlijk aandacht te vragen voor de hoop en het werken aan vrede voor elk mens en dier over de hele wereld, zo stellen de organisatoren: ,,Er zijn vele brandhaarden, oorlogsgebieden en onverwachte  terroristische aanslagen op burgers die toevallig op de verkeerde plaats en het verkeerde moment ergens aanwezig waren. Er zijn miljoenen mensen op de vlucht voor oorlogsgeweld; ontredderd en ontheemd zoeken ze een nieuwe woonplaats in ,voor hen,  totaal vreemde landen."

Een oproep tot vrede is het thema van de fakkeltocht. ,,Het is geen demonstratie maar een tocht in stilte en verbondenheid met elkaar en met de vele slachtoffers van geweld in de wereld." Deelnemers verzamelen om 19.00 uur op de binnenplaats van het kasteel, de fakkeltocht start om 19.30 uur. Fakkels zijn te huur (2 euro) of te koop (3,50 euro).

Vrijwilligers die willen helpen bij het vullen de van fakkels met olie, het verdelen van fakkels en het inschenken van een warme kop koffie na afloop, kunnen zich melden via info@kasteelstapelen.nl of bellen met Sjaak Beirnaert, telefoon 06-22 54 79 07.

Overige artikelen

Raad debatteert over bitterballen

Raad debatteert over bitterballen

JAN HERMENS

>>

Thu 13 Jun 2019 17:12

Boxtelse klanken in Springprocessie Echternach

Boxtelse klanken in Springprocessie Echternach

Een groep Boxtelse muzikanten nam dinsdag deel aan de zogeheten Springprocessie in het Luxemburgse Echternach. Veertien leden van seniorenorkest... >>

Thu 13 Jun 2019 14:14

Avondvierdaagse De Keistampers is van start

Avondvierdaagse De Keistampers is van start

De jaarlijkse Avondvierdaagse van wandelsportvereniging De Keistampers is gister van start gegaan; lopers liepen een afstand van vijf of tien... >>

Wed 12 Jun 2019 11:02

Waterschap na Pinksteren door met vrijmaken van De Dommel

Waterschap na Pinksteren door met vrijmaken van De Dommel

Ondertussen is al een deel van het kanoverbod op rivier De Dommel ingetrokken. Alleen nog niet in Boxtel. Medewerkers van waterschap De Dommel... >>

Sat 08 Jun 2019 18:00

Advertenties