Afbeelding

Fairtrade pop-upstore in Boxtel

Algemeen

Aan de Stationsstraat 24 in Boxtel verschijnt zaterdag 5 november een heel bijzondere pop-upstore. Gedurende één dag kan winkelend publiek er terecht voor het kopen van kleding, fairtrade hapjes en drankjes én een modeshow. En dat allemaal met tweedehands kleding...

De Boxtelse Fairtrade-werkgroep organiseert de tijdelijke winkel samen met de lokale Vincentius Vereniging. Duurzaamheid en hergebruik staan er centraal. ,,Dat is ook het thema van de jaarlijkse Fairtrade-week", vertelt voorzitter Arjen Witteveen van de werkgroep. ,,Samen met de Vincentius Vereniging hebben we toen besloten tot een tijdelijke winkel én een modeshow. Hiermee laten we zien dat je ook leuke outfits kunt samenstellen uit hergebruikte kleding."

In het pand aan de Stationsstraat 24 - waar voorheen de schoenenzaak van Peter en Els van der Weide gevestigd was - zijn van 13.00 tot 17.00 uur allerlei kledingstukken verkrijgbaar, afkomstig uit de kringloopwinkel van de Boxtelse Vincentius Vereniging. Daar, aan de Van Leeuwenstraat, worden naast kleding ook boeken en huishoudelijke artikelen verkocht. ,,Allemaal van goede kwaliteit", meldt voorzitter Toon van der Sloot. ,,En dat laten we op 5 november aan de Boxtelaren zien."

Sinds drie jaar mag Boxtel zich Fairtrade Gemeente noemen. Elk jaar controleert de werkgroep of aan de vereisten wordt voldaan. Er worden onder meer activiteiten georganiseerd om mensen te informeren én enthousiasmeren over fairtrade producten. ,,Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor consumenten en met de pop-upstore spelen we daarop in", aldus Witteveen.

De tijdelijke winkel is ontstaan uit een samenwerking met verschillende Boxtelse organisaties. Naast de Vincentius Vereniging en de Fairtrade-werkgroep is ook De Smaak van Boxtel betrokken; deelnemers aan de internationale kookcursus zullen op 5 november zorgen voor heerlijke hapjes en drankjes. Witteveen: ,,Natuurlijk ook allemaal fairtrade!"

De organisatie is op zoek naar vrijwilligers voor de modeshow. Mensen die model voor één dag willen zijn, kunnen zich melden bij Witteveen via telefoonnummer 06-53 42 89 51.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 12 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 19 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 20 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 21 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46