Afbeelding

Expositie Jan de Hoogh in bibliotheek Boxtel

Algemeen

Jan de Hoogh uit Lennisheuvel zal in de boeken gaan als de laatste kunstenaar die in de vestiging van bibliotheek De Meierij aan de Burgakker zijn werken exposeert. Binnenkort verhuist de bibliotheek naar een nieuwe locatie. Zaterdag 2 april gaat de tentoonstelling van start; bezoekers zijn om 15.00 uur welkom bij de officiële opening.

De kunstenaar heeft gekozen voor een overzichtstentoonstelling waarin zowel oud als nieuw werk te zien zal zijn. De Hoogh maakt twee- en driedimonsionale kunstwerken. Romantische thema's als tijd en vergankelijkheid vermengen zich met het thema landschap. In het ruimtelijk werk vertaalt zich dat onder meer ontwerpen die verwant zijn aan land-art, een stroming uit de jaren zestig en zeventig die zich in de Verenigde Staten vooral manifesteerde in grote projecten in het landschap, ver van de bewoonde wereld.

De Hoogh streeft naar integratie van uitgangspunten van land-art in een verstedelijkte omgeving. Zo heeft hij in 1998 in een houtwal tussen Hapert en Bladel een smalle gang gerealiseerd met zinken wanden van 5 meter hoog en 40 meter lang. Deze gang loopt op de plaats waar honderd jaar eerder een buurtspoorweg liep. Tevens verwijst de gang tussen de twee dorpskernen naar de samenvoeging van die twee gemeenten in 1997.

Op diverse plaatsen en in vitrines in de bibliotheek zal er werk te zien zijn. Mensen zijn welkom bij de opening op zaterdag 2 april om onder het genot van een hapje en drankje te luisteren naar De Hoogh, die ingaat op de betekenis van zijn werk.

De expositie in de bibliotheek is tot eind mei te zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek aan de Burgakker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 10 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 10 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 12 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 13 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 14 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 14 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 16 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 16 uur geleden