Afbeelding

Essche broer en zus clubkampioen autocross

Algemeen

Erik Pijnenburg uit Esch maakt al jaren furore met autocross. Het lijkt er op dat zijn kinderen Erik Junior (19) en Romy (16) zijn genen hebben geërfd: allebei werden ze afgelopen weekend gekroond tot clubkampioen 2016 van Auto Cross Club Geffen in respectievelijk de klasse sprint 1600 en junioren. Romy werd benoemd tot coureur van het jaar.

Als een van de weinige meiden liet Romy de concurrentie in haar categorie ver achter zich. In de top vijf is ze zelfs de enige vrouwelijke coureur. Voor de Essche tiener is het dubbel feest: zij mag ook de titel 'coureur van het jaar' op haar naam schrijven.

De laatste wedstrijd van het seizoen werd al op 25 september in Maurik verreden. Ook toen eindigden Romy en Erik Junior allebei als eerste in hun klasse tijdens een spannende finalerace. Tot zaterdag zaten broer en zus Pijnenburg echter in spanning. Tijdens een feestavond van hun autocrossvereniging werden ze officieel benoemd tot clubkampioen. (Foto: Albert Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Bewoners van de Liempdse buurtschap Vrilkhoven hielden afgelopen oktober een kleinschalig protest op de Markt in Boxtel tegen de komst van 400 arbeidsmigranten in hun buurt. Daarop kwamen ook lokale en landelijke politici af.
'Woonbeleid voor arbeidsmigranten niet doeltreffend' Politiek 27 minuten geleden
Bert van Houten was een van de 30.000 militairen die in de jaren zestig naar Nieuw-Guinea werden gestuurd. In april houdt hij een reünie voor zijn mede-veteranen.
Oud-strijders halen in Gemonde herinneringen op Algemeen 1 uur geleden
Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 3 uur geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 4 uur geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 6 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 6 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 7 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 10 uur geleden