De organisatie van Vrede op Drift. Van links naar rechts: Xaveer van Lokven, Theo van Dooren en Marina van Grinsven. (Foto: Peter de Koning).
De organisatie van Vrede op Drift. Van links naar rechts: Xaveer van Lokven, Theo van Dooren en Marina van Grinsven. (Foto: Peter de Koning).

Esch viert vrijheid met Vrede Op Drift

Algemeen

In 2013 werd in Esch een nieuw evenement geïntroduceerd: Op Drift. Drie jaar later vindt de derde editie plaats, maar wél in een ander jasje: Vrede Op Drift. Het evenement is gekoppeld aan Dodenherdenking op woensdag 4 mei en viert 's avonds, samen met zoveel mogelijk Esschenaren, de vrijheid die sinds de Tweede Wereldoorlog gekoesterd mag worden.

Om 18.30 uur gaan de deuren van de Sint-Willibrorduskerk open. Niet voor een kerkelijke dienst, maar om te luisteren naar verhalen, liedjes en gedichten die dorpsgenoten voordragen. Bezoekers worden ontvangen met koffie en thee. Leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van de Sint-Willibrordusschool kregen begin april bezoek van Piet den Ouden en Ilse van Schijndel uit Esch. Zij vertelden over de Tweede Wereldoorlog en landen die nu in oorlog zijn waardoor mensen moeten vluchten. Naar aanleiding van deze presentaties maakten de kinderen tekeningen en knutselwerkjes. De resultaten worden tentoongesteld in de kerk, naast het werk dat Essche kunstenaars tonen.

Het programma gaat om 19.00 uur van start. Om 20.00 uur worden twee minuten stilte in acht genomen en een half uur later, om 20.30 uur, start een wandeling naar de brug op de Haarenseweg in Esch. Wie wil kan een kaarsje laten branden en het meegeven aan de Essche Stroom. Daarna wordt de tocht vervolgd over de oever naar de schuur van Familie Plantema en wordt gezamenlijk getoost op de vrede. Om 22.30 uur eindigt het programma met Weeping Willows, een lichtinstallatie in de tuin.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 5 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 7 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 9 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 10 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 11 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 13 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 27 mrt, 17:00
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30