Afbeelding

Eindelijk een schaatsbaan voor Boxtel

Algemeen

Twintig bij tien meter moet de overdekte ijsbaan worden. En hij ligt van 14 december tot en met 8 januari achter lunchroom Meneer van Dommelen op het parkeerterrein bij de Zwaanse Brug. Uitbater Mark van de Moosdijk, die eerder café Markzicht aan de Boxtelse Markt runde, droomt al jaren van een schaatsbaan. ,,Ik heb altijd geroepen dat ik er eentje wilde, maar op de Markt was het lastig om alle ondernemers mee te krijgen. Op deze locatie heb ik met niemand iets te maken", zegt hij met een knipoog.

Boxtelse schaatsliefhebbers kunnen straks tijdens de kerstperiode hun hart ophalen op de tweehonderd vierkante meter natuurijs die Van de Moosdijk wil realiseren achter zijn horecabedrijf. ,,En vanaf het terras roetsjen bezoekers met een rubberen band via een glijbaan het ijs op."

Van de Moosdijk hoopt dat overige ondernemers aanhaken bij zijn initiatief. ,,Het totaalplaatje moet kloppen. Het hele Boxtelse centrum zou tijdens de kerstperiode in kerstsferen gehuld moeten zijn. Om die reden ben ik in gesprek met Centrummanagement en Ondernemingsvereniging Centrum Boxtel (OCB). De ijsbaan kan een vliegwiel zijn voor de toekomst en als we dit goed aanpakken, ontstaat er meer reuring én omzet."

Wethouder Eric van den Broek zegde toe het initiatief van de ondernemer te ondersteunen met 20.000 euro vanuit het economisch stimuleringsbudget. ,,Wij vertrouwen er op dat de schaatsbaan een publiekstrekker zal zijn voor het centrum. Maar dan moet het wel vergunningtechnisch mogelijk zijn." De aanvraagprocedure voor de vergunning loopt nog tot eind augustus. Van de Moosdijk is echter positief gestemd over de uitslag - hij heeft de baan al gereserveerd - en staat in de startblokken om het winterevenement handen en voeten te geven. ,,Zodra de vergunning erdoorheen is, gaan we écht aan de slag", glundert hij. (Foto: Peter de Koning).

Lees het complete artikel in de editie van Brabants Centrum van donderdag 4 augustus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Door het verlies van zondag, dreigt degradatie voor de rugbyers van het Boxtelse/Oisterwijkse combinatieteam Ducks/Oysters.
Degradatie dreigt voor rugbyteam Ducks/Oysters Sport 3 minuten geleden
Kay Karssemakers vliegt voorbij het publiek met op de achtergrond het fraaie landschap van Zuid-Tirol.
Karssemakers rijdt naar top 15 in Trentino Sport 25 minuten geleden
Het vrouwtje voert haar jongen terwijl het mannetje, dat de prooi gebracht heeft, buiten de nestkast zit en toekijkt.
Liempdse slechtvalken hebben eigen 'realityshow' Natuur & milieu 1 uur geleden
Logo
Zicht op de westgevel van het Wereldhuis. Bouwbedrijf Hendriks uit Oss werkt met een mobiele steiger die over de breedte van een hele verdieping omhoog kan worden gehesen.
'We vonden stukjes voegwerk en beton langs gevels Wereldhuis' Bouwen en wonen 16 uur geleden
Logo
De Proeftuin van Lionsclub Belles Amies trok zondag honderden bezoekers naar de tuin van vakschool SintLucas.
Proeftuin trekt kleine duizend bezoekers Cultuur 17 uur geleden
Logo
Afbeelding
Opbrengst oud papier fors lager door lage prijzen Algemeen 19 uur geleden
RKSV Boxtel  - Audacia 2-1
RKSV Boxtel bedwingt op eigen veld koploper Audacia Sport 20 uur geleden
Uitsnede archieffoto Brabants Centrum.
Jonkies bezorgen Irene een punt tegen de koploper Sport 21 uur geleden