Afbeelding

Eerbetoon Joia Rath aan Herman van Veen

Algemeen

In de Roepaen-kapel in Ottersum heeft Joia Rath een eerbetoon gebracht aan Herman van Veen. Het is een intieme, akoestische versie waarvan de videoclip online te zien is.

,,Ik ben keer op keer verrast over wat het lied 'Anders Anders' bij mensen losmaakt. Het vangt de pure waarheid en wijsheid van de liefde en weet ieder mens te raken. Dit inspireert me enorm. Om lief te hebben, om te delen en om van elkaar te leren."

Herman van Veen werd in maart dit jaar 70 en zangeres Joia (22) brengt daarom een eerbetoon aan één van zijn mooiste liedjes: 'Anders Anders'. De clip is opgenomen in de prachtige Roepaen kapel met gitarist en goede vriend Tjebbe Zeeman. ,,Een microfoon in het toilet, een lamp op het kloosterdak; het was een heel mooi avontuur", aldus Joia.

De release wordt woensdagavond gevierd worden met een optreden op 'MEATS' in het Nieuw Rotterdams Café. Daar is ook de EP te koop die Joia eerder dit jaar uitbracht, met naast 'Anders Anders' haar vorige singles 'Midnight Dinner' en 'Silver Plate'.

Tijdens het maken van de videoclip merkte Joia hoeveel het nummer bij haar luisteraars losmaakt. Daarom maakte ze een korte documentairereeks waarin vrienden, familie en fans uitleggen wat het nummer met hun doet en waar het ze raakt. Een korte compilatie van die verhalen kwam vorige week uit en de komende weken zullen de afzonderlijke verhalen één voor één verschijnen. (Foto: Peter de Koning).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Enthousiast begonnen zo'n beetje alle basisschoolleerlingen van Boxtel aan de Koningsspelen in sportpark Munsel. Daar waren na de gezamenlijke opening verschillende sporten en spellen.
Koningsspelen afgelast Jeugd 1 uur geleden
Logo
Aardrijkskundeleraar Roel Smelt in gesprek met Ina van der Wekken, oud-docent klassieke talen.
JRL rolt groene loper uit voor reünie bij 75e verjaardag Algemeen 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 19 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 23 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen gisteren
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar gisteren
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 17 apr, 09:05
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 17 apr, 09:00