Jan Juffermans (rechts) trekt regelmatig met een groep betrokken dorpsgenoten richting protesten rondom het wel en wee van de Aarde. Zo ook in maart 2019 wegens de Klimaatmars.
Jan Juffermans (rechts) trekt regelmatig met een groep betrokken dorpsgenoten richting protesten rondom het wel en wee van de Aarde. Zo ook in maart 2019 wegens de Klimaatmars.

Boxtelaren naar demonstratie tegen fossiele subsidies

Duurzaamheid

De klimaatorganisaties Extinction Rebellion en Fossielvrij NL houden morgen, zaterdag 27 mei op de rijksweg A12 in Den Haag een demonstratie. Ook vanuit Boxtel reizen er demonstranten heen, meldt Jan Juffermans. De actie wordt gehouden vanwege de miljardensubsidies die jaarlijks worden verstrekt aan bedrijven voor fossiele brandstoffen. 

Na de vele waarschuwingen is nu gaande wat er voorspeld werd, aldus Juffermans. ,,Het is bijna dagelijks nieuws dat bosbranden ergens natuur en woonhuizen vernielen, dat ernstige droogte tot wanhoop leidt, en dat nu weer in Italië overstromingen enorme schade veroorzaken en mensenlevens eisen.” 

De Boxtelaar denkt dat nog veel te redden is. ,,We kunnen erger ellende voorkomen door actief mee te doen, thuis, op het werk en ook in de politiek. Bijvoorbeeld met de Omgevingsvisie van de gemeente Boxtel. Stop met dromen en ga alles doen om minder energie en grondstoffen te gebruiken, want dié maken de situatie nóg slechter.” 

Daarom roept de duurzaamheidspleiter onder meer op om geen nieuwe wegen aan te leggen. Panden slopen vindt hij ook geen goed idee; duurzaam renoveren is volgens hem beter. Voorts gruwt hij ervan dat tussen het Apollopad en de Albinonistraat afgelopen zaterdag negen bomen zijn gerooid. Die stonden volgens hem buiten het bouwterrein waar een appartementencomplex moet verrijzen: ,,Een grote schade én schande!”, foetert Juffermans.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Wethouders Mariëlle van Alphen en Désiré van Laarhoven onthullen een informatiepaneel.
Wandelen langs 12 historische plekken in Boxtel Historie 18 uur geleden
Boxtelaar Ralph Dikmans signeerde onlangs als een van de deelnemende striptekenaars het hommageboek aan Eric Schreurs (Joop Klepzeiker).
Dikmans in hommage aan tekenaar Joop Klepzeiker Cultuur 20 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel is de nieuwe huurder van de Stationsstraat 47, waar tot voor kort Feestwinkel XXL was gehuisvest.
86 Oekraïners in voormalig pand van Theelen Gemeente Boxtel 20 uur geleden
Fanfare Sint-Willibrordus bestaat 75 jaar en viert dat de komende maanden op verschillende momenten.
Jubilerende fanfare geeft concert met musicalmuziek Cultuur 21 uur geleden
MijnGemeenteDichtbij kan de stortvloed aan bezwaren op de WOZ-waarde niet aan. Dat zorgt voor fikse vertraging in het vaststellen van de gemeentelijke belastingen. De envelop valt dan ook pas eind april op de mat.
Te veel WOZ-bezwaren in Boxtel, belastingaanslag komt later Algemeen 22 uur geleden
Paul Dautzenberg is klinisch geriater in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.
Lezing over dementie in De Rots Algemeen 23 uur geleden
Museum Vekemans herbergt onder meer met fraai kant versierde doorjurken en -mutsen. De oude wieg is zonder meer een blikvanger.
Ouderen kijken dankzij 'Met je hart' hun ogen uit in Museum Vekemans Historie 29 feb, 16:00
Logo
De bovenverdieping van de woning van Dirk en Laura Ploegmakers was voorheen één grote ruimte, dat is veranderd. Er zijn kinderslaapkamers ingericht.
Dirk en Laura Ploegmakers doen met huis uit 1870 mee aan duurzaamheidswedstrijd Bouwen en wonen 29 feb, 14:55