Zénia Faial Morais en Wesley van Houtum wonnen beide hun tweestrijd in het RTL4-programma Playback Je Gek! (Foto: Peter de Koning).
Zénia Faial Morais en Wesley van Houtum wonnen beide hun tweestrijd in het RTL4-programma Playback Je Gek! (Foto: Peter de Koning).

Dubbele playbackzege

Algemeen

Zowel de van oorsprong Vlaamse Zénia Faial Morais uit Boxtel als de Liempdse entertainer Wesley van Houtum hebben op pakjesavond hun tweestrijd in de laatste aflevering van RTL4-programma Playback Je Gek gewonnen. Zénia (26) kroop vol overgave in de huid van Jennifer Lopez met 'Let's Get Loud' terwijl de vier jaar jongere Wesley het winnende lied van het Eurovisiesongfestival 2014 imiteerde: 'Rise Like A Phoenix' van Concita Wurst.

Presentator Jandino Asporaat omschreef de playback-act van Zénia als een 'heel sexy opening' van de achtste en laatste aflevering van zijn programma. De Boxtelse kreeg 55 procent van de stemmen van de publieksjury en liet daarmee haar tegenstander letterlijk en figuurlijk van het podium verdwijnen.

Dat deed ook Wesley, die met 79 tegen 21 procent zijn opponent wegvaagde. Op de vraag waar de intensiteit van het optreden van Wesley vandaan kwam, antwoordde de Liempdenaar dat hij voelde alsof het nummer helemaal over hem ging. In tegenstelling tot Conchita Wurst verscheen Wesley niet als travestiet voor de camera; wel playbackte hij op damesschoenen met gouden glitters, plateauzolen en hoge hakken. 

Naast een trofee wonnen Wesley en Zénia een camera om vlogs (video weblogs) te maken. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

De bibliotheek aan de Burgakker.
Studeren zonder afleiding in absolute stilte Algemeen 58 minuten geleden
Hoogstambrigade Het Groene Woud is sinds maart 2021 een stichting. In september van dat jaar vierden de leden dit feit.
Ecoloog vertelt over dieren in hoogstamgaarden Natuur & milieu 2 uur geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 5 uur geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 6 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 23 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar gisteren
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 19 apr, 09:00
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00