In het eerste halfuur meldden zich al zestig kiezers bij de stembus in basisschool De Beemden.
In het eerste halfuur meldden zich al zestig kiezers bij de stembus in basisschool De Beemden.

Drukte bij stembureau De Beemden

Algemeen

Ook in Boxtel zijn vanochtend de stembureaus geopend voor de Tweede Kamerverkiezingen. In basisschool De Beemden ontstond een grote toeloop. Na een halfuur hadden daar al zestig mensen hun stem uitgebracht. Voor de deur van het stemlokaal vormde zich een flinke rij wachtenden. 

Marius de Groot was een van de mensen die er al vroeg bij was. ,,Normaliter stem ik altijd op de PvdA, maar die partij is in de peilingen zó gemarginaliseerd dat ik nu voor D66 heb gekozen. Ik verwacht dat de VVD van Mark Rutte opnieuw een kabinet gaat vormen en hoop dat D66 en wellicht ook PvdA daarbij aansluit om een links tegenwicht te bieden. Een strategische stem dus..." Dat er deze keer liefst 25 partijen meedoen aan de verkiezingen, vindt De Groot geen goede zaak. ,,Dat is te veel. De kiesdrempel mag van mij wel omhoog.

Eng Tee Tan heeft ook voor een andere partij gekozen dan anders. ,,Het is tijd dat er nieuwe mensen en partijen aan de macht komen. Nederland heeft in mijn ogen de voorbije jaren te veel naar de Europese Unie gekeken. We moeten weer meer voor onszelf kiezen, vind ik." Tan slaat geen verkiezingen over. ,,Ik ga altijd stemmen. Dat hoort erbij. En ja hoor, vanavond volg ik de uitslagen op de voet."

Ook bij de stembureaus in het Boxtelse gemeenschapshuis De Rots en jeugdhuis Pius X in Liempde was het een drukte van belang. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Logo
Han Swinkels, voorzitter van de hockeyclub en lid Merijn Simons ondersteunen de actie van harte.
Hockeyclub MEP betrekt kinderen uit arme gezinnen bij sport Sport 47 minuten geleden
Logo
Een scene uit het driedelige theaterstuk In voor- en tegenspoed dat Boxtheater de afgelopen weken uitvoerde: ambtenaar van de burgerlijke stand (Lizzy Nonnemaker) vliegt bruidegom Michel (Frenk Breuer) naar de keel terwijl bruid Carlijn (Suzanne Wouters) probeert in te grijpen.
Vermakelijk ongemak tijdens Boxtheater Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Irene klopt fysiek spelend Gassel op het nippertje Sport 3 uur geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten. Geheel rechts regisseur Maarten Melis.
Cast en crew Bloedverwanten overstelpt met complimenten Cultuur 18 uur geleden
Koningsdag in Gemonde. Een feest voor jong en oud(er). De jeugd komt 's ochtends aan bod, daarna zijn de voetbalvelden het domein van deelnemers aan het zes-tegen-zestoernooi van Irene. Op vrijdag 26 april vieren jongeren feest met DJ's uit eigen dorp.
Gemondenaren vieren koningsdag op voetbalveld Verenigingen 19 uur geleden
Logo
What's Up Rosemary en Emmanuel.
What's Up, Rosemary & Emmanuel? Jeugd 22 uur geleden
Afbeelding
Beginnerscursus bridge bij club in Gemonde Verenigingen 23 uur geleden
Logo
Grote drukte op de open dag van WSD. Belangstellenden stromen naar binnen om het pand te bekijken.
In pand van WSD kon je over de koppen lopen Zakelijk gisteren