Op de foto met Sinterklaas...
Op de foto met Sinterklaas...

Drukte bij Stapel op Sint

Algemeen

Verschillende schoolklassen brachten de voorbije week al een bezoek aan Sinterklaas, die momenteel in kasteel Stapelen verblijft. Zaterdag vond de eerste publieksdag plaats, waarbij honderden kinderen, ouders, opa's en oma's een kijkje namen in de slaapkamer van de Sint én kennismaakten met de goedheiligman en zijn Pieten. Amerigo was helaas ziek, waardoor er een ander paard aanwezig was op de binnenplaats van het kasteel. 

Pepernoten bakken, een handje geven aan Sinterklaas, spelletjes doen met de Pieten en een rondleiding door het kasteel: Stapelen was zaterdag volledig in Sint-sferen. Telkens mochten drie groepjes van vijftien personen naar binnen. Onder leiding van de Wegwijspiet mocht iedereen een kijkje nemen in de postkamer, het naaiatelier en washok, de slaapkamer en de werkkamer van de goedheiligman. En warempel, Sinterklaas was in zijn werkkamer aanwezig. Vol enthousiasme ontving hij alle kinderen, om ze daarna naar de volgende activiteit door te sturen: pepernootjes bakken. ,,We hebben een héle snelle oven, zodat jullie de zelfgemaakte pepernoten mee naar huis kunnen nemen..."

Wim Ketelaars van de organiserende stichting Boxtel Vooruit, gaf aan dat de teller zaterdag om 11.30 uur op driehonderd bezoekers stond. ,,In de ochtend stond er een rij, nu komen er constant groepjes mensen die bijna meteen naar binnen kunnen. Boxtel heeft er weer een geweldig evenement bij." Zondag 22 november kunnen mensen Stapel op Sint van 10.00 tot 12.00 uur bezoeken. 's Middags is het kasteel alleen toegankelijk voor bezoekers die de Sinterklaas-voorstelling in Podium Boxtel hebben bezocht. Ook zaterdag 28 en zondag 29 november kunnen mensen nog terecht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 19 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 34 minuten geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 1 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 3 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 4 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 19 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 20 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 22 uur geleden