07:04:14    dinsdag, 18 juni 2019
brabants centrum logo
Sun 18 Sep 2016 08:57

Drukke Uitmarkt in Podium Boxtel

Lettergrootte: A- A+

Drukke Uitmarkt in Podium Boxtel

Op de foto: Handacrobaat Nick van der Heijden opent de Boxtelse Uitmarkt met een fraai optreden. Zijn voorstelling was een preview voor Festival Circolo dat in de herfstvakantie op landgoed Velder wordt gehouden. (Foto: Marc Cleutjens).

Het culturele seizoen 2016-2017 is zaterdagavond 17 september geopend met een drukke Uitmarkt in Podium Boxtel. Samen met festival Bockesprongen, dat zondag 18 september op de rol staat, is de markt de start van een nieuw seizoen vol muziek, dans, toneel, kleinkunst en zelfs circustheater.

Festival Circolo kreeg als eerste alle aandacht op de Uitmarkt met een zinderend optreden van handacrobaat Nick van der Heijden. Op het plein voor Podium Boxtel liet hij bij ondergaande zon een fraaie voorstelling zien.

'Zappend' langs vijf podia en kraampjes boordevol informatie kon het publiek proeven en ruiken aan al die artiesten die de komende maanden ergens in Boxtel op de bühne zullen verschijnen. 

Een jury wees vier Podiumtoppers aan, die samen in de gelegenheid gesteld worden een avondvullend programma te verzorgen in Podium Boxtel. Juryvoorzitter Linda Brands maakte zaterdagavond rond elf uur de vier winnaars bekend: Jessica de Bel (kleinkunst), Maartje Wijers (poëzie), Nohr de Vos en Boaz Tooren (singer-songwriter) en de popband Stoke.

Een uitgebreide reportage van de Uitmarkt staat in Brabants Centrum van donderdag 22 september. 

Overige artikelen

Raad debatteert over bitterballen

Raad debatteert over bitterballen

JAN HERMENS

>>

Thu 13 Jun 2019 17:12

Boxtelse klanken in Springprocessie Echternach

Boxtelse klanken in Springprocessie Echternach

Een groep Boxtelse muzikanten nam dinsdag deel aan de zogeheten Springprocessie in het Luxemburgse Echternach. Veertien leden van seniorenorkest... >>

Thu 13 Jun 2019 14:14

Avondvierdaagse De Keistampers is van start

Avondvierdaagse De Keistampers is van start

De jaarlijkse Avondvierdaagse van wandelsportvereniging De Keistampers is gister van start gegaan; lopers liepen een afstand van vijf of tien... >>

Wed 12 Jun 2019 11:02

Waterschap na Pinksteren door met vrijmaken van De Dommel

Waterschap na Pinksteren door met vrijmaken van De Dommel

Ondertussen is al een deel van het kanoverbod op rivier De Dommel ingetrokken. Alleen nog niet in Boxtel. Medewerkers van waterschap De Dommel... >>

Sat 08 Jun 2019 18:00

Advertenties