01:36:11    zaterdag, 08 augustus 2020
brabants centrum logo
Sun 26 Jul 2020 11:07

Dropping en spooktocht: zomerkamp aan Oude Dijk

Lettergrootte: A- A+

Dropping en spooktocht: zomerkamp aan Oude Dijk

Op de foto: De familie Bakker heeft een week vol activiteiten achter de rug: rond het huis aan de Oude Dijk in Liempde hielden Tessa, Willem, Puck, Rafke en Thom hun eigen zomerkamp. (Foto's: Hans van Doorn).

Een week lang zijn Puck (14), Rafke (11) en Thom (8) Bakker van huis. Het drietal viert een vakantieweek en heeft kamp opgeslagen aan de Oude Dijk. Naast de ouderlijke woning... ,,Ze mogen alleen van het sanitair gebruik maken, maar ze komen niet binnen! Als ze heimwee krijgen, mogen ze natuurlijk bellen", gniffelt moeder Tessa.

,,We hebben al een dropping gehad", vertelt Puck. ,,We moesten naar hier komen lopen." Met 'hier' bedoelt Puck hun thuis aan de Oude Dijk, waar ze ook daadwerkelijk met bepakking naartoe moesten wandelen. ,,We hebben ze met onze zomerkampbus (ook de gezinsauto moest er voor de tentvakantie aan geloven - red.) afgezet bij sporthal Pius X, enkele honderden meters verderop aan de Heidonk", lacht Tessa.

GYMUNIE

Normaal gesproken is de Liempdse moeder rond deze periode in de weer met het mede organiseren van het grote zomerkamp van de Koninklijke Nederlandse Gym Unie (KNGU) in het Gelderse Beekbergen. ,,Vijf weken geleden kreeg iedereen te horen dat het niet door kon gaan. Er lopen daar vijfhonderd kids tussen 6 en 18 jaar rond, dat was niet te doen", legt Tessa uit. En haar dochters en zoon balen daar ontzettend van. Zo ook Rafke: ,,Sinds dat ik mee mocht, ga ik naar het kamp in Beekbergen. Dat is eigenlijk een beetje mijn vakantie."

Dus besloot de familie Bakker om rond het eigen huis een kampterrein in te richten. Dat begon zaterdag en eindigt komende zaterdag. Inclusief tenten, een blokhut (met EHBO), zwembad én een compleet zomerprogramma. ,,We hebben zo'n twee tot drie activiteiten per dag", vertelt vader Willem. ,,Alles draait om de kinderen: zij moeten het leuk hebben."

KAMPLEIDING

Uiteraard is er een kampleiding nodig, die wordt gevormd door Willem en door Tessa zelf; zij zijn voor de gelegenheid omgetoverd tot respectievelijk Wilma en Henk (in die volgorde). Tessa: ,,We starten het programma om een uur of elf in de ochtend. Maar eigenlijk begint de dag om negen uur, dan is het tentverzorging voor Puck, Rafke en Thom."

Geheel in stijl wordt ook het avondeten voorgeschoteld. ,,Vanavond eten we nasi!", wist Thom al te vertellen. En zo wordt eigenlijk het gebruikelijke zomerkamp nagebootst, ook met de activiteiten. Vader Willem, lachend: ,,We hebben wel het eigenlijke programma gewoon overgenomen, aangevuld en aangepast op enkele zaken."

De spooktocht gaat dus ook gewoon plaatsvinden: de kinderen worden ergens in de avond wederom gedropt. Thom kijkt er naar uit, maar vindt het ook een beetje spannend: ,,Ik heb eigenlijk nog nooit aan een spooktocht meegedaan."

Morgen, vrijdag vindt de afsluiting plaats: dan hebben de kinderen een disco-avond. En dan hebben Puck, Rafke, Thom, Tessa en Willem er een week bomvol activiteiten op zitten. En daarna? Willem, lachend: ,,Dan moeten we weer werken. Kunnen we uitrusten."

Tekst: Pål Jansen.

Foto's

Dropping en spooktocht: zomerkamp aan Oude Dijk Dropping en spooktocht: zomerkamp aan Oude Dijk

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Boxtel krijg zijn zin: budget Leunisdijk mag van provincie

Boxtel krijg zijn zin: budget Leunisdijk mag van provincie

De aanbesteding voor de Leunisdijk kan dit jaar van start. De provincie Noord-Brabant heeft vorige week het benodigde extra budget van bijna... >>

Thu 06 Aug 2020 12:02

Geen Oktoberfest in Boxtel

Geen Oktoberfest in Boxtel

De organisatoren van Oktoberfest Boxtel maken bekend dat het muzikale bierfeest in sportcomplex De Braken dit jaar niet doorgaat. 

>>

Tue 04 Aug 2020 10:02

Programma Boxtel Centrum Bruist

Programma Boxtel Centrum Bruist

UPDATE - Vanwege de weersverwachtingen heeft coördinator Jordy van den Boer het activiteitenprogramma Boxtel Centrum Bruist dit weekeinde wat... >>

Fri 31 Jul 2020 15:51

Boxtel zoekt veldjes om in te zaaien

 Boxtel zoekt veldjes om in te zaaien

Op tal van plekken in Boxtel, Liempde en Lennisheuvel is het afgelopen voorjaar kwistig met bloemenzaad gestrooid. Bewust, want veldjes vol... >>

Fri 31 Jul 2020 12:10

OM: 5 jaar cel voor ontucht met kinderen

OM: 5 jaar cel voor ontucht met kinderen

Een 66-jarige Boxtelaar hoorde donderdag 30 juli een celstraf van vijf jaar en tbs met voorwaarden tegen zich eisen voor de rechtbank in... >>

Fri 31 Jul 2020 08:13

Advertenties

Geerts advies Alfa Toverboom EmielTechniek TopSlank buisman optiek Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Remax-optimus Doornmalen electro Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel