Jan Brands, Anneke Spierenburg, Marijke Swinkels en Cor van Vught (vlnr) bemannen het stembureau in brede school De Wilgenbroek. (Foto: Henk van Weert).
Jan Brands, Anneke Spierenburg, Marijke Swinkels en Cor van Vught (vlnr) bemannen het stembureau in brede school De Wilgenbroek. (Foto: Henk van Weert). Henk van Weert

Doorlopend stemmers in Wilgenbroek

Algemeen

Stembureau 9 in de gemeente Boxtel, gevestigd in brede school De Wilgenbroek, is het een komen en gaan van mensen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. De teller stond rond elf uur op 170 ingenomen stempassen, meldde Jan Brands, die samen met Anneke Spierenburg, Marijke Swinkels en Cor van Vught het stemlokaal bemant. 

,,De opkomst lijkt ongeveer gelijk aan die van vier jaar geleden, maar hoe het uiteindelijk uitpakt is natuurlijk nog maar de vraag", zegt Brands. Hij heeft goede hoop dat er wat meer mensen gaan stemmen deze keer. ,,Het weer is in elk geval geen spelbreker. Het is wat koud, maar droog én de zon schijnt. Ideaal verkiezingenweer." Dat er doorlopend mensen komen vindt het viertal wel prettig. ,,Dan schiet de tijd vlot op", aldus Spierenburg.  

Carool van Kesteren was een van de kiezers die zijn stem uitbracht in De Wilgenbroek. ,,Ik heb de voorbije weken het nieuws in Brabants Centrum op de voet gevolgd. Maar omdat ik nog twijfelde heb ik ook de stemwijzer nog ingevuld. Ik heb op een lokale partij gestemd." Van Kesteren is tevreden over de gang van zijn in zijn woonplaats. ,,Alles wat we nodig hebben is hier voorhanden of in de nabijheid bereikbaar. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 1 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 2 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 4 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 5 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 5 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 6 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 7 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 8 uur geleden