Met drie trompettisten van de Stripe Big Band liet bracht kanovereniging De Pagaai 'Symphonica in Rosso' tijdens het Dommeltheater naar Boxtel. (Foto: Peter de Koning).
Met drie trompettisten van de Stripe Big Band liet bracht kanovereniging De Pagaai 'Symphonica in Rosso' tijdens het Dommeltheater naar Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

Dommeltheater verovert harten

Algemeen

De zonovergoten tweede editie van het Dommeltheater heeft de harten van vele honderden mensen veroverd. De culturele vaartstoet met zeventien deelnemende groepen groeide zondag 27 september uit tot een heerlijk feest op en langs de rivier in het centrum van Boxtel. Dat af en toe de tijd tussen de ene en de andere boot wat lang was, namen de meeste toeschouwers voor lief. 

De ouverture voor Dommeltheater vond plaats in en rond kasteel Stapelen. Leerlingen van de Sint-Petrusschool presenteerden in het kasteelpark hun kleurrijke zaagseltapijt en aansluitend genoten veel luisteraars van het concert dat Boxtel's Harmonie op de binnenplaats van Stapelen ten beste gaf. De vocale bijdrage van alt/mezzosopraan Lieke Beirnaert uit Tilburg gaf het optreden extra cachet en speelde in op het theaterthema van dit jaar: symfonie. De Kunststichting Boxtel sloot de buitenexpositie Kunst op Stapel, die in ruim vier maanden naar schatting tienduizend bezoekers trok, symbolisch af. Na de pauze vervolgde de Boxtelse Cantorij het programma onder leiding van Wil Barten. 

Om drie uur vertrokken nabij de waterburcht de eerste boten op de Dommel, nadat even tevoren de fietsbrug tussen de Raaphof en de Burgakker door burgemeester Mark Buijs tot Raapakkerbrug was gedoopt. De naam is bedacht Cees van Geel. In een afwisselend lint voeren zeventien boten en vlonders naar de stuw bij de Mgr. Wilmerstraat. Daarbij kwamen kleurrijke en inventieve creaties voorbij. De poort van Stapelen als centraal middelpunt van het Groene Hart in de Brabantse stedendriehoek bijvoorbeeld. Maar ook de Slag om Boxtel in 1794, die de Boxtelse Cantorij al had bezongen. Erg fraai was een miniatuur van de watertoren die jarenlang als een enorme sigaar aan Ons Doelstraat stond, maar in 1982 werd gesloopt. En de Ierse muziekspektakel Riverdance kreeg in 'Dommeldans' een Boxtelse variant. Het is slechts een greep uit gevarieerde aanbod dat het op de oevers van de Dommel samengestroomde publiek met enthousiasme ontving.

Meer foto's en enkele filmpjes zijn te zien op de Facebookpagina van Brabants Centrum. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 9 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 11 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 12 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 15 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 18 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 19 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 20 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00