Mink van der Weerden, de strafcornerspecialist van het Nederlands hockeyefltal, trainde vrijdag de MEP-teams J8E1 en J8E2. (Foto: eigen collectie).
Mink van der Weerden, de strafcornerspecialist van het Nederlands hockeyefltal, trainde vrijdag de MEP-teams J8E1 en J8E2. (Foto: eigen collectie). Foto: eigen collectie

Doelpuntenmachine Mink van der Weerden traint hockeyjeugd MEP

Algemeen

De strafcornerspecialist van het Nederlands hockeyelftal, Mink van der Weerden, trainde vrijdag twee jeugdteams van de Boxtelse club MEP. De jongens van J8E1 en J8E2 kregen tips en trucs van het 'doelpuntenmonster' van Oranje.

,,Van der Weerden is een goede kennis van een van de onze trainers", vertelt Selma Bakker. Zelf traint ze de twee achttallen ook en bovendien maakt ze deel uit van de technische commissie van MEP. ,,De internationals hebben normaliter een bomvolle agenda en zijn zelden of nooit beschikbaar voor dit soort activiteiten. Door de coronacrisis was er nu wel gelegenheid. Het was een vriendendienst", aldus Bakker.

De oefeningen met Van der Weerden maakten deel uit van een zogeheten circuittraining waarbij de jongens van beide teams in groepjes van vier of vijf diverse onderdelen afwerken. ,,Bij Mink kregen ze - uiteraard - tien tot vijftien minuten lang les in het scoren, maar daarnaast was ook aandacht voor techniek, tactiek en conditie", geeft Bakker aan.

119 KM/UUR SLEPEN

De ontmoeting met Van der Weerden is voor de MEP-jeugdleden een herinnering voor het leven. Bakker: ,,Ter introductie begonnen we met een vragenronde waarbij de jongens Mink onder meer vroegen naar het aantal interlands dat hij tot nu toe speelde, hoeveel doelpunten hij heeft gemaakt en hoe hard hij kan 'slepen'. Ze waren flink onder de indruk dat hij met zijn stick de bal met een snelheid van 119 kilometer per uur kan lanceren."

En na afloop? ,,Ja, toen wilden alle jongens natuurlijk een handtekening van Mink op hun eigen stick of shirt."

Tekst: Henk van Weert.

Mink van der Weerden signeert hockeysticks van de MEP-jeugd.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Enthousiast begonnen zo'n beetje alle basisschoolleerlingen van Boxtel aan de Koningsspelen in sportpark Munsel. Daar waren na de gezamenlijke opening verschillende sporten en spellen.
Koningsspelen afgelast Jeugd 48 minuten geleden
Logo
Aardrijkskundeleraar Roel Smelt in gesprek met Ina van der Wekken, oud-docent klassieke talen.
JRL rolt groene loper uit voor reünie bij 75e verjaardag Algemeen 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 19 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 23 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen gisteren
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar gisteren
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 17 apr, 09:05
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 17 apr, 09:00