Afbeelding

DKA: Raad kiest voor Collectief

Algemeen

De Boxtelse gemeenteraad koos dinsdagavond, in navolging van het college van B. en W. voor het Collectief om invulling te geven aan voormalig milieueducatiecentrum De Kleine Aarde. Politieke partijen Combinatie'95, SP, PvdA/GroenLinks, INbox en D66 steunden het raadsvoorstel. Balans, CDA en VVD stemden tegen. 

Wim van der Zanden (Balans) liet de vergadering na de tweede termijn schorsen om te peilen onder de partijen of het besluit rondom De Kleine Aarde uitgesteld zou moeten worden. Hij ving bot; alleen CDA steunde het voorstel.

Het Collectief, bestaande uit Heijmans, woonstichting Sint-Joseph, Summa College, Helicon Opleidingen, SintLucas, waterschap De Dommel, Maris Projects en de Rabobank. Belangrijke pijlers in de plannen zijn onderwijs, wonen en energie. In totaal werden vijf plannen ingediend. Meerdere politieke partijen drongen tijdens de vergadering aan bij Het Collectief in overleg te gaan met de andere planmakers en ook de omwonenden bij de planvorming te betrekken.

Bij bewonersinitiatief Buren van De Kleine Aarde overheerste teleurstelling na afloop van de gemeenteraadsvergadering. De groep omwonenden van DKA diende eerder een verzoek in tot extra informatie via de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Dit verzoek werd eind vorige week ingewilligd. Gerlof Roubos, die namens Buren van De Kleine Aarde insprak tijdens de gemeenteraad, meent echter dat er informatie wordt achtergehouden. Het initiatief stapte naar de rechter om voorafgaand aan de gemeenteraad aanvullende informatie te krijgen. De rechter wees dit oordeel dinsdagmiddag af vanwege de beperkte termijn die er was om het zorgvuldig te beoordelen. Roubos liet dinsdagavond weten dat het bewonersiniatief in bezwaar gaat bij de gemeente wat betreft het Wob-verzoek. Wethouder Peter van de Wiel stelde in een antwoord dat er niet meer informatie is. 

Brabants Centrum besteedt in de editie van donderdag 21 april uitgebreid aandacht aan de besluitvorming rondom De Kleine Aarde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 1 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 2 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 2 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 3 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 5 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 7 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 20 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 22 uur geleden