Dennis Wels, gefotografeerd tijdens een optreden bij het hardvuur op de Uitmarkt in 2015. (Foto: Peter de Koning).
Dennis Wels, gefotografeerd tijdens een optreden bij het hardvuur op de Uitmarkt in 2015. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Dennis Wels brengt nieuwe plaat uit

Algemeen

Dennis Wels heeft de pen weer opgepakt. De Boxtelse singer-songwriter die de voorbije jaren meerdere albums in eigen beheer uitbracht, presenteert in de herfst een nieuwe langspeler: 'My belle black ocean'. Als prelude verscheen deze week de single 'Damage Done' die verkrijgbaar is via bekende downloadsites als Spotify en iTunes.

Wels' luisterliedjes passen in de rijke traditie van de Amerikaanse muziekcultuur. In het verleden verraste hij met meerdere albums met fraaie nummers. Terwijl de single 'Damage Done' al beschikbaar is, wordt in Amsterdam de laatste hand gelegd aan het album dat Wels in de herfst uitbrengt. ,,Ik werk samen met Rogier Peerlings, die ook uit Boxtel komt en in Amsterdam een studio heeft. Via zijn contacten hoop ik in de laatste maanden van het jaar ook wat optredens in de Randstad te kunnen boeken, bijvoorbeeld in Amsterdam en Utrecht."

Wels vertelt dat zijn nieuwe album 'My belle black ocean' bestaat uit 'treurige luisterliedjes'. ,,Voor de vrolijke noot hoef je bij mij niet aan te kloppen", grinnikt de singer-songwriter, die thuis is in het bluesgenre. ,,De albumtitel blinkt niet uit in vrolijkheid en dat doet ook de titel van de single niet. Ik ben niet de man van de opgewekte nummers, maar ben thuis in de blues. Net zoals een van mijn grote voorbeelden, Tom McRae."

Lees een uitgebreid interview met Dennis Wels in Brabants Centrum van donderdag 17 augustus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 10 uur geleden
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 12 uur geleden
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 14 uur geleden
Blik op het Concordiapark. Goed te zien zijn de verschillende wegen die in vroegere tijden diverse buurtschappen met elkaar verbonden.
Liempde: goed bewaard, maar toch springlevend MuBo 10 jaar 16 uur geleden
Twee van de vijf Kleuskes bij hun boerderij aan de Oude Dijk in Liempde. In de jaren zeventig en tachtig overleden de boers en zussen Van der Velden.
De Kleuskes opent de deuren MuBo 10 jaar 17 uur geleden
Enthousiast begonnen zo'n beetje alle basisschoolleerlingen van Boxtel aan de Koningsspelen in sportpark Munsel. Daar waren na de gezamenlijke opening verschillende sporten en spellen.
Koningsspelen afgelast Jeugd 19 uur geleden
Logo
Aardrijkskundeleraar Roel Smelt in gesprek met Ina van der Wekken, oud-docent klassieke talen.
JRL rolt groene loper uit voor reünie bij 75e verjaardag Algemeen 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 17 apr, 16:03