Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Defilé gaat voor BHC toch door

Algemeen

Een opluchting voor de laatstejaars van het Baanderherencollege. Zij krijgen dit jaar toch hun defilé. Terwijl de meiden in de make-up zitten te wachten en de jongens aanstalten maken hun galapak aan te trekken, hebben zij eerder deze middag te horen gekregen dat de organisatie twijfelt: de weersvoorspellingen waren bar slecht. Maar de optocht kan toch doorgaan. 

Het wel of niet plaatsvinden van de tocht met bijzondere voertuigen, hield verband met de weersvoorspellingen: aan het einde van de middag werd onweer verwacht. Nu begint de parade gewoon vanaf 18.00 uur vanaf de Bosscheweg. Het galafeest ging hoe dan ook door.

Vanavond, vrijdag 7 juni hebben de eindexamenleerlingen van Baanderherencollege bal en die van het Jacob-Roelandslyceum (JRL) houden morgen groots feest. Op weg naar hun schoolgebouwen blijft het natuurlijk de grote vraag: welke spectaculaire, originele, mooie, humoristische of stijlvolle praalwagens mag het publiek langs de weg dit jaar aanschouwen?

Tractoren, grote Amerikaanse wagens, Tesla's, Ferrari's, bakfietsen, een helikopter, zelfs een ijscowagen: ieder jaar is er van alles te zien en beleven tijdens de verschillende parades van de leerlingen. Grootse en meeslepende voertuigen, maar ook kleine, ingetogen en humoristische manieren om naar het eindbal te gaan, blijken meermaals een traktatie voor het publiek. 

In het stralende middelpunt echter ziet zij voornamelijk de prachtig uitgedoste eindexamenleerlingen. Die van het Baanderherencollege starten vanaf 18.00 uur hun defilé vanaf de Bosscheweg via de Mgr. Wilmerstraat richting hun school aan de Baanderherenweg. 

Daags erna trekken de leerlingen van het JRL door de Boxtelse straten. Zij vertrekken vanaf de Schijndelseweg via de Europalaan richting hun schoolgebouw aan de Grote Beemd 3. De voertuigen vertrekken ongeveer tussen 19.00 en 21.00 uur. Bij aankomst op het JRL zijn er lakeien aanwezig om de leerlingen te helpen bij het uitstappen.

OP DE FOTO: Groots en meeslepend was de aankomst van deze leerling van het Baanderherencollege vorig jaar zeker. Het landbouwvoertuig waarop hij arriveerde, maakte een flinke indruk op het publiek langs de weg. Wat zal er dit jaar allemaal te zien zijn? (Foto: Peter de Koning).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 54 minuten geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 19 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 20 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur gisteren
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29