Een deel van de tijdelijke boombakken blijft na de kermis in de Stationsstraat staan. (Foto: Henk van Weert).
Een deel van de tijdelijke boombakken blijft na de kermis in de Stationsstraat staan. (Foto: Henk van Weert).

Deel bomen blijft. Op proef!

Algemeen

Een deel van de zeventien boombakken die tijdelijk in de Stationsstraat staan 'geparkeerd', blijft komend halfjaar staan. Dat zegt wethouder Eric van den Broek in antwoord op de oproep van ondernemers die aan de winkelpromenade zijn gevestigd. ,,We gaan kijken hoe we de bomen permanent in de straat kunnen krijgen en beginnen met een proef van een halfjaar. Aan een mooie, groene aankleding van de Stationsstraat werken we graag mee."

De afgelopen twee weken gingen in Brabants Centrum veel stemmen op om de boombakken van het Breukelsplein, die vanwege de kermis op die plek tijdelijk op de promenade van de Stationsstraat staan, daar voorgoed te handhaven. Samen met ondernemers en bewoners bekijkt de gemeente waar precies de bomen moeten komen te staan en hoeveel het er moeten zijn. Ook zal een ei gelegd moeten worden of het bakken blijven óf dat er bomen in de volle grond worden geplant.

,,Dit is een perfecte manier om ideeën vanuit Boxtelaren meteen concreet mee te nemen in de planvorming", meldt de wethouder. De proef van een halfjaar omschrijft hij als 'boter bij de vis doen'. ,,Dat werkt over het algemeen het meest motiverend voor mensen om later weer met hun ideeën naar de gemeente te komen."

Na de kermis worden vanwege de proef in de Stationsstraat tijdelijk minder boombakken teruggeplaatst op het Breukelsplein.

De CDA-fractie in de Boxtelse gemeenteraad liet dinsdagochtend weten het helemaal eens te zijn met de strekking van de open brief die de gezamenlijke ondernemers van de Stationsstraat afgelopen week aan B. en W. stuurden en die ook in Brabants Centrum werd gepubliceerd. ,,Wij hebben de wethouder gevraagd gehoor te geven aan jullie verzoek (...) totdat een beslissing is genomen", aldus fractievoorzitter Hélène van As. Ook politieke partij INbox gaf aan volledig achter het verzoek van de ondernemers te staan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 9 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 10 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 12 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 13 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 14 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 16 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 27 mrt, 17:00
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30