Afbeelding
Foto: Laila Willems

De Proeftuin is een heerlijk feestje

Algemeen

Een mals puntje biefstuk smelt op je tong, afgeblust met een slokje sprankelende wijn. Je smaakpapillen zijn nog maar net van de ene sensatie bekomen, of ze vallen alweer in de volgende. Puur genot voor de ware gourmand. Als de lentezon zondag 14 april dan ook nog eens lieflijk lacht, kan de tiende editie van De Proeftuin niet stuk.

Aagje Verstegen is lid van Lions Club Boxtel Belles Amies, de organisatie achter het culinaire festijn. Zij vertelt: ,,De Proeftuin vindt zondag van 13.00 tot 19.00 uur plaats in de tuin van SintLucas aan de Burgakker. Twaalf lokale horeca-ondernemers bereiden delicatessen en er is live muziek. De toegang is gratis, bezoekers kunnen munten kopen waarmee ze de gerechten en drankjes betalen. We zorgen uiteraard voor een smaakvolle aankleding."

Vijf gerechtjes kosten twintig euro. Er zijn voorverkoopkaarten verkrijgbaar bij Galerie De Expositie, Eetcafé De Deugniet, Schoenmakerij Bas en Bloemsierkunst Marimba, die leveren twee euro voordeel op. Ze zijn tevens te bestellen via www.lionsclubboxtelbellesamies.nl.

De opbrengst van De Proeftuin gaat naar lokale goede doelen: de bakbrommer van ContourdeTwern en het project Taalmaatjes. Daarnaast gaat er een bijdrage naar de voedseltuin van De Kleine Aarde.

ContourdeTwern wil met een 'foodtruck op twee wielen' de wijken in Boxtel in om met buurtbewoners in gesprek te gaan, onder het genot van een kopje koffie of thee. Verstegen: ,,Het project Taalmaatjes, dat we ook steunen, maakt nieuwkomers wegwijs in de Nederlandse taal."

Ter gelegenheid van de tiende editie kunnen bezoekers foto's van zichzelf maken die direct op papier worden afgedrukt. ,,Er is nog iets speciaals, maar dat blijft geheim tot zondag."

Behalve culinaire verrassingen, krijgen de aanwezigen ook muzikale lekkernijen voorgeschoteld. ,,Lotte en Frenk van Brasserie Cis treden op. Daarnaast brengen de bands One Two Many, Two of Us en Private Label hun muziek ten gehore. Natuurlijk hebben we ook aan de kinderen gedacht. BuurtsportBoxtel verzorgt sport- en spelactiviteiten en er zijn aantrekkelijke workshops. De Proeftuin betekent plezier voor iedereen."

OP DE FOTO: Heerlijke hapjes in een fraaie ambiance, dat is De Proeftuin. Het evenement vindt plaats in de tuin van SintLucas. (Foto: Laila Willems).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Jan Hermens

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: jan.hermens@brabantscentrum.nl

Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 18 minuten geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 57 minuten geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 3 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 3 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 6 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 7 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 21 uur geleden