20:20:44    zaterdag, 11 juli 2020
brabants centrum logo
Sat 27 Oct 2018 22:01

Joost Schepens prins in Ploegersland

Lettergrootte: A- A+

Joost Schepens prins in Ploegersland

Op de foto: Joost Schepens (rechts) regeert over Ploegersland als prins Joost d'n Echt. Zijn adjudant is Tom Smulders. (Foto: De Ploegers).

Zijne doorluchtige hoogheid Joost d'n Echte (Joost Schepens) zwaait dit carnavalsseizoen de scepter over Ploegersland. Adjudant Tom Smulders staat hem terzijde. Vandaag, zaterdag 27 oktober werden de kolderregenten gepresenteerd in Ploegerspaleis Het Hof. De leutvorst regeert onder het motto 'In Liemt gao g't vanêiges'. 

Prins Joost d'n Echte gaat door het dagelijks leven als Joost Schepens. Geboren en getogen in Liempde, zijn hele leven al woonachtig aan de Akkerstraat én zoon van Bert Schepens, die in 1996 als prins Joost d'n Urste over Ploegersland. De partner van prins Joost d'n Echte is Lisa van Nunen, die als dochter van voormalig prins Giel d'n Urste ook carnavalsbloed door haar aderen heeft stromen.

Prinsentips

In een van de tips dit jaar stond dat de nieuwe prins ondernemend van aard is. Dat kun je wel zeggen: hij is pas 24 jaar jong en eigenaar van zijn eigen bedrijf: Schepens Tuinen. Daarnaast staat de jonge pretpotentaat bekend als levensgenieter met een hechte vriendengroep die graag op stap gaat en altijd in is voor een goede grap.

Adjudant

Zijn adjudant Tom Smulders is van origine ook Liempdenaar. Sinds kort woont hij weer in Liempde en werkt als uitvoerder bij het plaatselijke aannemingsbedrijf Van den Boomen. In het weekend is hij graag te vinden op dezelfde plekken als prins Joost en de rest van hun vriendengroep. De vriendin van Tom is Lisan Mulder uit Boxtel, ook een echte carnavalsliefhebber.

Vanêiges

De prins en adjudant zijn vol lof over de vele activiteiten en evenementen die in Ploegersland georganiseerd worden. Zij er bovendien vaak bij als ergens een feestje gebouwd wordt. Carnaval en de kermis hebben een vaste plek in hun agenda's. Maar wat er ook georganiseerd, geregeld, gesjouwd of opgebouwd moet worden in Liempde: meestal gao g't vanêiges. 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Voorlopige kosten coronacrisis voor gemeente Boxtel ruim twee ton

Voorlopige kosten coronacrisis voor gemeente Boxtel ruim twee ton

Nog niet alle effecten van de coronacrisis zijn te overzien, maar het Boxtelse college van burgemeester en wethouders heeft al wel een overzicht... >>

Fri 10 Jul 2020 16:37

Te weinig geld in Boxtel voor extra geluidsmaatregelen

Te weinig geld in Boxtel voor extra geluidsmaatregelen

Extra geld voor meer geluidsmaatregelen rond het Boxtelse spoor kan de gemeente niet vrijmaken. Dit >>

Thu 09 Jul 2020 17:48

Galastoet groep 8 in Gemonde

Galastoet groep 8 in Gemonde

Een bonte stoet trok donderdagochtend door Gemonde. De leerlingen van groep acht van de Sint-Lambertusschool namen met een rit door... >>

Thu 09 Jul 2020 14:25

Groepachters spelen Crazy 44 in de Boxtelse straten

Groepachters spelen Crazy 44 in de Boxtelse straten

Crazy 44. Momenteel spelen de groepachters van de Angelaschool dit spel in de Boxtelse straten. Mensen worden op straat bevraagd en de redactie... >>

Wed 08 Jul 2020 14:04

Jordy van den Boer pakt handschoen centrum op

Jordy van den Boer pakt handschoen centrum op

Evenementenorganisator Jordy van den Boer is coördinator bruisend centrum Boxtel.

>>

Tue 07 Jul 2020 17:26

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Olieenzo Filipe EmielTechniek Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Alfa Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Geld en Makelaardij buisman optiek Elan Bikes support Podium Boxtel TopSlank Doornmalen electro