Afbeelding

De Bokselse Kwis laat hersens weer kraken

Algemeen

Rennende mensen door het Boxtelse centrum, drag queens, wanhopig gezucht en vooral: heel veel gelach. De vijfde editie van de Bokselse Kwis bracht zaterdagavond 79 teams met in totaal zo'n 2.000 mensen op de been in Boxtel. Met actuele en historische vragen, een cabaretshow, dansfilmpjes en muziekfragmenten waren de deelnemers vijf uur lang in actie.

Vaste deelnemers weten het al: De Bokselse Kwis is elk jaar weer een flinke uitdaging. Zodra de boekjes om klokslag 18.00 uur in ontvangst worden genomen, start een avond vol verrassingen. Hoe goed de voorbereiding ook is, de organisatie slaagt er altijd weer in ook de trouwe deelnemers te verrassen. Met een cabaretshow van Andries Tunru in Podium Boxtel bijvoorbeeld, waarbij de deelnemers ook werd gevraagd een kinderboek mee te nemen. Het goede doel van dit jaar is immers De Voorleesfiets. Het resultaat mocht er zijn: honderden boeken werden ingeleverd die allen worden gedoneerd aan De Voorleesfiets.

Vaste ingrediënten ontbraken ook niet. Zoals gebruikelijk werden deelnemers om 18.30 uur verwacht in de raadzaal voor een actualiteitentest. Zelfs voor échte nieuwsdieren een grote uitdaging. Op vrijdag 30 november vindt de prijsuitreiking plaats in activiteitenboerderij 't Dommeltje op Hoog Munsel. Dan maakt de organisatie ook bekend of De Bokselse Kwis volgend jaar weer wordt gehouden.

OP DE FOTO: Drag queens en kings buigen zich over vragen bij Denziz. (Foto: Albert Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 13 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 17 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 19 uur geleden
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar 19 uur geleden
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 20 uur geleden
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 20 uur geleden
Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 16 apr, 17:15
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 16 apr, 14:59