09:26:58    woensdag, 19 juni 2019
brabants centrum logo
Tue 09 May 2017 09:01

DBC Nieuws looft prijs uit voor begintune

Lettergrootte: A- A+

DBC Nieuws looft prijs uit  voor begintune

Omroep Dommelland en Brabants Centrum hebben de handen ineen geslagen om nog vóór de zomervakantie het digitale programma DBC Nieuws te lanceren. Daar horen een leader en bumper bij: een begin- en eindtune met beeld en muziek. De maker daarvan kan een gloednieuwe smartphone winnen.

De twee stichtingen brengen al jaren het lokale nieuws onder de aandacht en willen dat nu ook doen in de vorm van een nieuwsuitzending. Dat wordt een wekelijks journaal dat via internet en via de digitale zender van Omroep Dommelland op Ziggo wordt uitgezonden.

De eerste pilot is inmiddels een feit. Voordat DBC Nieuws echter 'live' kan gaan, moeten nog wél de puntjes op de i worden gezet. ,,We willen graag een eigen Boxtelse begintune. Net als de journaals van NOS, RTL Nieuws of BBC", vertelt directeur Henk van der Zee van Brabants Centrum. Daarvoor is DBC Nieuws op zoek naar een creatieveling die zowel muziek als beeld kan verenigen in een aansprekende opening voor het journaal.

ZOEKTOCHT

Om de zoektocht naar die multimediale kunstenaar een zetje te geven, looft DBC Nieuws een gloednieuwe Samsung Galaxy J5 telefoon uit van telecomwinkel Ring & Go aan de Rechterstraat. Daarnaast is de naam van de winnaar wekelijks te zien op de aftiteling van het programma. De begin- en de eindtune moeten aan enkele eisen voldoen. De leader dient tien seconden te duren, de bumper vijf seconden. Het logo van DBC Nieuws moet erin verwerkt worden en zowel de muziek als de beelden moeten rechtenvrij zijn.

Neem voor meer informatie en het logo van DBC Nieuws contact op met Roel Jongenelen van Omroep Dommelland via telefoonnummer 06-26 76 79 80 of e-mail: roelomroepdommelland@hotmail.com of met Lonneke Hoondert van Brabants Centrum via (0411) 67 25 13 of lonneke.hoondert@brabantscentrum.nl. Reageren kan tot en met vrijdag 12 mei.

Overige artikelen

Raad debatteert over bitterballen

Raad debatteert over bitterballen

JAN HERMENS

>>

Thu 13 Jun 2019 17:12

Boxtelse klanken in Springprocessie Echternach

Boxtelse klanken in Springprocessie Echternach

Een groep Boxtelse muzikanten nam dinsdag deel aan de zogeheten Springprocessie in het Luxemburgse Echternach. Veertien leden van seniorenorkest... >>

Thu 13 Jun 2019 14:14

Avondvierdaagse De Keistampers is van start

Avondvierdaagse De Keistampers is van start

De jaarlijkse Avondvierdaagse van wandelsportvereniging De Keistampers is gister van start gegaan; lopers liepen een afstand van vijf of tien... >>

Wed 12 Jun 2019 11:02

Waterschap na Pinksteren door met vrijmaken van De Dommel

Waterschap na Pinksteren door met vrijmaken van De Dommel

Ondertussen is al een deel van het kanoverbod op rivier De Dommel ingetrokken. Alleen nog niet in Boxtel. Medewerkers van waterschap De Dommel... >>

Sat 08 Jun 2019 18:00

Advertenties