De man die voor de deur van woonstichting Sint-Joseph bivakkeert, wil niet herkenbaar in beeld. Hij gaat niet in op de zorg die hem vanuit meerdere kanten wordt aangeboden. (Foto: Henk van Weert).
De man die voor de deur van woonstichting Sint-Joseph bivakkeert, wil niet herkenbaar in beeld. Hij gaat niet in op de zorg die hem vanuit meerdere kanten wordt aangeboden. (Foto: Henk van Weert).

Dakloze bij Sint-Joseph weigert hulp

Algemeen

Al geruime tijd bivakkeert voor het kantoor van woonstichting Sint-Joseph aan de Brederodeweg in Boxtel een man die verward gedrag vertoont. Wie een gesprek met hem aanknoopt, ervaart dat het een opgewekte, beleefde en vriendelijke persoon is. Een inhoudelijk gesprek met hem voeren is echter moeilijk. Samen met Sint-Joseph en diverse omwonenden bekommert het gemeentebestuur zich om de dakloze. Maar die weigert elke vorm van hulp. 

Regelmatig bezoeken medewerkers van de gemeente, maar ook politie de man om te zien hoe het met zijn gesteldheid is. ,,Maar we kunnen de persoon in kwestie niet dwingen om hulp te aanvaarden. Het is iemand zonder woon- of verblijfplaats die we samen met Sint-Joseph al meermalen woonruimte hebben aangeboden. Hij gaat echter niet op het aanbod in, maar we blíjven proberen", vertelde burgemeester Mark Buijs woensdag aan het einde van de middag. 

Met de warme dagen die op komst zijn, neemt de bezorgdheid van Buijs verder toe: ,,We willen voorkomen dat de man uitdroogt en blijven aandringen dat hij de zorg accepteert die hij nodig heeft." Buurtbewoners zijn per brief geïnformeerd over de situatie. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 1 uur geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 1 uur geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 4 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 4 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 7 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 8 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 22 uur geleden