Tijdens het tweejaarlijkse Liempds Kunstpad openen deelnemers hun atelier of richten al dan niet met meerderen een expositie aan huis in.
Tijdens het tweejaarlijkse Liempds Kunstpad openen deelnemers hun atelier of richten al dan niet met meerderen een expositie aan huis in. Foto: Gerard Schalkx, 2018.

Lokale kunstenaars exposeren aan huis

Cultuur

Twintig Liempdse kunstenaars bieden zaterdag 4 en zondag 5 juni van 11.00 tot 17.00 uur een kijkje in hun ‘keuken’. Ze doen dit tijdens het tweejaarlijkse Liempds Kunstpad, dat voor de achtste keer wordt gehouden. Het pad voert langs twaalf adressen en gaat van start bij bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd aan de Barrierweg, waar ook drie van hen exposeren.

Deelnemers aan het Kunstpad beoefenen klassieke kunstvormen zoals tekenen, schilderen, edelsmeden en houtdraaien en maken sculpturen van steen, metaal, hout en keramiek. Bezoekers krijgen ter plekke uitleg van de makers over hun werk en kunnen dat desgewenst ook kopen. De opening wordt zaterdag om 10.00 uur in het bezoekerscentrum verricht door de Boxtelse wethouder van kunst en cultuur, Hans Heesen. In D’n Liempdsen Herd liggen routebeschrijvingen die bezoekers beide dagen de weg wijzen langs de deelnemers. 

Het Liempds Kunstpad wordt gevormd door Marion Coolen (keramiek, Boxtelseweg26), Rian van Haaren en Monique Staats (beelden, Kerkheiseweg 24), Tossy de Man (edelsmid, Oude Dijk 24), Pieter van Breugel en Lieke Verschuren (schilderijen, Den Dries 11), Henk van Wessel (beelden en schilderijen, Den Dries 4), Sylvia Mijnsbergen (schilderijen en tekeningen, Meulekensweg 2), Penny Simons en Martine van der Heijden (wol en vilt; schilderijen en tekeningen, Koestraat 6), Ria Janssens en Tineke Bosselaar (keramiek en inkttekeningen, Barrierweg 12), Igor van Laere, Jeanne den Oever en Leny Verspeek (schilderijen en beelden, Barrierweg 4) en Tonny van Bree en Catharina Grundel (lightpainting en keramiek, Oranjelaan 11). 

Joep en Hanneke Boleij (beelden en schilderijen, Nieuwstraat 43) en Jessica Braken (schilderijen, Nieuwe Erven 28) doen ook mee, maar deze twee adressen zijn alleen op zondag toegankelijk. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 11 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 12 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 14 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 17 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 19 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 20 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 21 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00