Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

Cultuur snuiven in Liempdse achtertuinen

Algemeen

Cultureel verantwoord gluren in de mooiste achtertuinen van Liempde, leuke wetenswaardigheden en grappige anekdotes opdoen over het dorp zelf, nieuwe mensen ontmoeten en vooral genieten van uiteenlopende voorstellingen van hoogstaand niveau. Live in Liempde heeft het allemaal. Zondagmiddag trokken tweehonderd gasten van deur naar deur om door de organisatie vier keer verrast te worden met cabaret, muziek én een heuse goochelshow.

,,Ik had gehoopt op minder Liempdenaren", bekende Paul Saris met een staf vol fuchsia - niet roze - ballonnen in de hand. Hij was één van de gidsen die zondag met de deelnemers een 'rondje Liempde' maakten. Saris hoopte zijn groep te kunnen verrassen met allerlei onbekende feitjes, maar had niet gerekend op doorgewinterde dorpelingen. ,,Nou, als ik iets verkeerd zeg, corrigeer me dan maar. Want als ik érgens een hekel aan heb, is het aan zwetsen." Hoongelach viel de voormalige Prins Carnaval vervolgens ten deel. Met deze ludieke start - de rondleiding was een voorstelling op zich - was de toon voor de rest van de middag gezet.

Het publiek werd ontroerd en verrast door muzikanten, moest schuddebuiken van het lachen bij spitsvondige cabaret én krabde zichzelf eens flink achter de oren bij het zien van een zwevend tafeltje in de achtertuin van Arthur en Margo Brands. Illusionist Tim Slaats liet de bezoekers na allerlei goocheltrucs verwonderd vertrekken naar het volgende adres. 

Bluesmuzikant Big Bo Brocken - gezeten tussen katoentakken - nam zijn luisteraars in de tuin van familie Van der Heijden mee naar het diepe zuiden van de Verenigde Staten en maakte hen even deelgenoot van één van de zwartste pagina's van de Amerikaanse geschiedenis met liedjes als 'Grinning in my face' over de vernederende slavernijmarkten.

Cabaretier Andries Tunru maakte zijn hilarische debuut in, zoals hij het zelf noemde, het carré van Liempde: de achtertuin van Jan en Conny Claassen aan de Boxtelseweg. Hij nam zichzelf en zijn vriendin op de hak, maar ook het publiek en zelfs de verslaggever van deze krant moesten het ontgelden. 

De Britse band Shamona en muzikant Pete Riley Sr. veroverden de harten van het publiek in de parkachtige tuin van Stan en Hannie Schoenmakers. Of het nu kwam door de betoverende setting - de band speelde op een vlonder aan de rand van een parkvijver - óf door de rauwe stem van zanger Pete Riley Jr. geflankeerd door het perfecte samenspel van gitaren, het optreden ontroerde alle luisteraars. Shamona werd tot twee keer toe teruggeroepen voor een toegift. (Foto: Hans van Doorn). 

Lees meer over Live in Liempde in de digitale editie van dinsdag 27 juni en de papieren krant van donderdag 29 juni. De digitale dinsdagkrant bevat bovendien tientallen foto's en filmpjes van de verschillende optredens. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 1 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 2 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 3 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 4 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 5 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 5 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 7 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 9 uur geleden